Du kan have ret til seniorjob, hvis du har opbrugt din dagpengeret, og der højst er fem år til du går på efterløn

Hvis du har ret til seniorjob, får du et brev fra din a-kasse ca. tre måneder, før du har opbrugt din dagpengeret. Du skal søge tidligst tre måneder før og senest to måneder efter, din dagpengeperiode udløber. Det er vigtigt, du søger i god tid, så du ikke risikerer at stå uden indkomst i en periode.

I et seniorjob bliver du ansat i et job i kommunen efter gældende overenskomst på området. Ansættelsen er tidsbegrænset og ophører dagen før, du skal gå på efterløn.

Ansøgning om seniorjob

Du logger på den elektroniske ansøgningsformular med dit NemID, dermed bliver navn, adresse og cpr. nr. automatisk hentet. Derudover skal du oplyse:

  • Telefonnummer
  • Beskrivelse af uddannelse og tidligere beskæftigelse (eventuelt et CV)
  • Under bilag skal du vedhæfte dokumentation for:
    • Hvornår dagpengeretten udløber samt den sats der udbetales dagpenge efter (fuldtids eller deltids forsikret).
    • Indbetaling til efterlønsordningen
    • Og du kan under "Andet" vedhæfte en ansøgning (se nedenfor hvad den kan indeholde)

Vi vil stræbe os på at finde et job der passer til dine interesser, viden og kvalifikationer, hvorfor vi gerne ser, at du vedlægger en mere formel ansøgning om seniorjob, hvor du f.eks. giver en beskrivelse af dig selv, hvordan din tidligere erhvervserfaring kan bidrage til at løfte opgaver i Lolland Kommune, samt anden relevant information.

Procedure for behandling af ansøgningen

Når du sender ansøgningen om seniorjob får du automatisk en kvittering i din digitale postkasse om at du har afsendt ansøgningen. Du får efterfølgende en bekræftelse fra HR-afdelingen, hvor vi kvitterer for din ansøgning og oplyser om du opfylder betingelserne for at at være berettiget til et seniorjob. Kommunen fastsætter herefter seniorjobbets indhold og omfang efter samtale med ansøgeren og bl.a. ud fra kvalifikationer og interesser.

Yderligere information

Har du yderligere spørgsmål til seniorjob-ordningen er du velkommen til at kontakte

Personalekonsulent Claus Petersen
​Tlf.: 54 67 68 04