Planteplaner og plantning - målet er at have flotte robuste bede hele året.

En af de vigtigste ting i planlægningen er, at man ikke kan se bar jord. Ude i naturen findes der ikke bar jord, så det kræver rigtig mange ressourcer for os at kæmpe i mod den naturlige proces. Derfor er der mange planter og stor artsdiversitet når vi planter i bed og krukker i Lolland Kommune.

Hvis der skulle være enkelte arter eller sorter der ikke trives her, så vil naboplanten formentlig trives og være smuk. Det gør ikke så meget at nogen af dem går ud, bare der så er en naboplante der kan tage over, så vi hele tiden har lukkede bede der ikke levner nogen plads til ukrudt og helhedsindtrykket er flot.

Plantning

Ved plantningen er pottestørrelsen minimum 11 cm potter, for at sikre et stort rodnet så planterne hurtigt fik etableret sig.
Vi planter i ren svær super muld blandet med 20 % vasket 0-8 grus.
I toppen er der 8 cm vasket grus. Det gør at der ikke så nemt kan spire frøukrudt, da det tørre ud inden. Samt hvis der skulle komme noget så er det nemt at få hevet op.

I Havnegade, Nakskov

Der er her 43 bede i 4 forskellige kombinationer.

Rammerne på kasserne er udført i cortenstål.

Der er plantet 7594 stauder og græsser fordelt på 37 forskellige slags, nogen af arterne går igen, men det er forskellige sorter. Der er plantet ca. 16 planter pr. m2.
Der er 22 forskellige stauder, 15 forskellige græsser.
Træer: Sorbus Latifolia ’Atro’  43 stk.

Pleje

Det tager gartneren ca. en uge at vande det hele her, det er blevet gjort 3 gange i løbet af sommeren.
Træerne bliver vandet hver 14 dag fra april- til september.

Der bliver kun luget ukrudt i forbindelse med vanding.