Skip til hoved indholdet

Strande

Lolland Kommune har 21 strande. Mange er geografisk placeret på sydkysten af Lolland.

Find strandene på kortet eller læs mere om den enkelte strand, adgangsforhold og faciliteter i oversigten.

Alger i badevandet

Der er altid alger i havvandet, men de er sjældent et problem for badning. I sidste del af badesæsonen - fra cirka midt juli til sidst i august - kan der ske en opblomstring af algerne. 

Læs mere om alger og find gode algeråd på Miljøstyrelsens hjemmeside (mst.dk)

Badevandsanalyser

I løbet af sommeren bliver der jævnligt taget prøver af badevandets kvalitet på strandene i Lolland Kommune. Måleresultaterne bliver offentliggjort i Eurofins Online Analyserapporter. 

Badevandsanalyser

I løbet af sommeren bliver der jævnligt taget prøver af badevandets kvalitet på strandene i Lolland Kommune.

Måleresultaterne bliver offentliggjort i Eurofins Online Analyserapporter (resultater.eurofins.dk)

Hold Lolland Ren

Hold Lolland Ren er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen.

Du finder mere information om projektet her.

Liste over alle strande i Lolland Kommune

Adresse: Albuen Strand, 4900 Nakskov.

Albuen Strand ligger foran et dige i et naturskønt område, der byder på unik natur og dyreliv. Stranden er en sandstrand med småsten ved vandkanten, og havbunden er af sand med småsten spredt over bunden. Standen er 150 meter lang og 10-15 meter bred.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024

Albuen Strand med mennesker på stranden og blå himmel

Foto: Klaus Bek Nielsen

Adgang

Stranden ligger ud til Langelandsbæltet tæt ved Albuen Strand Camping. Stranden er en del af den landtange, som fører ud til halvøen Albuen. Der kan køres til stranden via Vesternæsvej, der ender ved en parkeringsplads ved stranden.

Faciliteter 

Der er toiletfaciliteter og bord-bænkesæt ved parkeringspladsen ved stranden.

Se badevandsprofil for Albuen Strand (PDF).

Hold Lolland Ren

Albuen Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen. 


Adresse: Bredfjed Strand, 4970 Rødby

Foto af stranden med mennesker på badebro og kitesurfer i vandet

Bredfjed Strand er en lang og bred sandstrand af fint sand med grus ved vandkanten. Havbunden er sandbund med spredte sten. Stranden er 500 meter lang og 15-25 meter bred. Der er lavvandet ved stranden, hvilket gør den børnevenlig. Bag stranden findes et 20-30 meter bredt område, hvor der er rigtig gode muligheder for solbadning og picnic.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023,02024.

Adgang

Der køres til stranden via Bredfjedvej, der ender ved en parkeringsplads med direkte adgange til stranden. Der er gode adgangsforhold til stien på diget for både kørestolsbrugere og barnevogne. Via diget kan stranden også nås på cykel og til fods. 

Faciliteter 

Bag diget er der toiletter. Ved strandkanten er der badebro, der føres længere ud i vandet.

Se badevandsprofil for Bredfjed Strand (PDF).

Hold Lolland Ren

Bredfjed Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen. 

Adresse: Femø Havn Strand, 4945 Femø.

Foto af strandbred med træer i baggrunden

Femø Havn Strand er en fin sandstrand med få småsten spredt jævnt over stranden. Havbunden er også af fint sand med småsten. Stranden er 100 meter lang og 10 meter bred.

Klassifikation for seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Femø Havn Strand ligger lige vest for Femø Havn, hvor færge fra Kragenæs ankommer flere gange dagligt. Der køres til stranden via Askhavnvej eller Pigmosevej, der begge fører til parkeringspladsen ved havnen.

Faciliteter 

Ved stranden er der et hyggeligt havnemiljø, hvor der blandt andet er toilet med bad og forskellige muligheder for forplejning.

Se badevandsprofil for Femø Havn (PDF).

Hold Lolland Ren

Femø Havn Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen.


Adresse: Hestehovedet Strand, 4990 Nakskov.

Hestehovedet Strand er en fin lav sandstrand, som gør den sikker for børnefamilier. Stranden er kunstigt anlagt og er 165 meter lang og 20-30 meter bred.

Stranden ligger i grønne omgivelser ud til Nakskov Fjord udenfor Nakskov. 

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2020, 2021, 2022, 2023.

Adgang

Der køres til stranden via Strandpromenaden, der ender ved en parkeringsplads. Der er desuden god adgang for kørestolsbrugere. 

Faciliteter

Stranden har Danmarks længste badebro, som for nylig har gennemgået en større renovering. Broen er blevet gjort større med flere bænke, der er bygget en solnedgangstrappe, nye omklædningsrum og en ny sauna. Der er anlagt en sti, så det er muligt for kørestolsbrugere og gangbesværede at komme ud på broen. Der er også toiletter og borde og bænke i området ved stranden. 

Hestehovedet er et livligt fritidsområde med lystbådehavn, campingplads og kiosk. 

Se badevandsprofil for Hestehovedet Strandbad (PDF).

Hold Lolland Ren

Hestehovedet Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen.

Adresse: Hummingen Strand, 4983 Dannemare.

Hummingen Strand er en af de mange sandstrande langs Lollands sydkyst, hvor diget beskytter mod oversvømmelser af det indre land. Stranden ligger i naturskønne omgivelser langs med det lollandske dige med en fantastisk udsigt i det åbne område.

Foto af stranden med strandbred og klitlandskab

Stranden udgøres primært af fint sand. Ved vandkanten findes en del små og mellemstore sten, og havbunden er sandbund med små og mellemstore sten de første par meter ud fra kysten. Stranden er 200 meter lang og 10-20 meter bred.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der kan køres til stranden via Østersøparken, der leder til strandens parkeringsplads.

Faciliteter

Bag diget ligger et feriehusområde, og her er der parkeringsplads og toilet. Der er feriehusudlejning, restauranter, købmand/kiosk samt campingplads i området med mulighed for at spille bl.a. minigolf.

Se badevandsprofil for Hummingen Strand (PDF).

Hold Lolland Ren

Hummingen Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen.

Adresse: Hyldtofte/Holeby Østersøbad, 4970 Rødby.

Foto af stranden med klitlandskab og grå regnvejrsskyer over havet

Foto: Henning Nørgaard Pedersen, Nakskov Fotogruppe.

Stranden er en dejlig lang og bred sandstrand af meget fint sand. Havbunden er af samme fine sand. Stranden er 300 meter lang og 20-30 meter bred.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022. 2023, 2024.

Adgang

Der kan køres til stranden via Hyldtofte Strandvej, der ender ved en parkeringsplads tæt på stranden. Der er anlagt en sti op til diget som kørestolsbrugere og folk med barnevogn kan anvende for at komme op på diget, hvor der er en fantastisk udsigt over stranden. Det er muligt både at gå og cykle på diget, så man kan komme til stranden ved at benytte diget som adgangsvej.

Faciliteter

På parkeringspladsen findes bl.a. toilet- og handicapfaciliteter. Bag stranden findes et grønt område, hvor der er gode muligheder for solbadning, leg og picnic.

Se badevandsprofil for Hyldtofte/Holeby Østersøbad (PDF).

Hold Lolland Ren

Hyldtofte Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen. 


Adresse: Kramnitze Strand, 4970 Rødby.

Stranden er en lang og bred sandstrand med grus ved vandkanten. Havbunden er sandbund med spredte sten. Stranden er 800 meter lang og 15-25 meter bred. Der er lavvandet ved stranden, hvilket gør den børnevenlig.

Foto af person der går langs strandbreden der er lidt skumtoppe på bølgerne

Stranden ligger i natursmukke omgivelser langs med det lollandske dige og er en fin familievenlig badestrand med gode muligheder for leg og solbadning.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der kan køres til stranden via Kramnitsevej til strandens to parkeringspladser, der begge ligger med direkte adgange til stranden. I strandens vestlige ende ved Kramnitse Havn er der gode adgangsforhold for både kørestolsbrugere og barnevogne, hvor der er anlagt en rampe ned til sandkanten.

Faciliteter

Bag stranden ligger der sommerhuse, en campingplads og en købmand/kiosk. Her er der parkeringsplads og toiletforhold.

Se badevandsprofil for Kramnitze Strand (PDF).

Hold Lolland Ren

Kramnitze Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen.

Adresse: Maglehøj Strand, 4983 Dannemare.

Maglehøj Strand er en dejlig sandstrand tæt på et feriehusområde. Stranden er 300 meter lang og 15-20 meter bred, og havbunden udgøres primært af stenbund.

Foto af strandbred med sten - i horisonten kan man se bundgarnspæle


Stranden ligger i natursmukke omgivelser langs med det lollandske dige. Ned mod stranden findes et dejligt stort grønt område, hvor der er gode muligheder for solbadning og leg. 

Gode brændinger, fin vind og ideelle revler finder du langs hele sydkysten af Lolland – det giver gode oplevelser for kite-surfing, wave- og windsurfing.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der kan køres til stranden via Maglehøjvej, der ender ved en parkeringsplads. 

Faciliteter

Ved parkeringspladsen er der toiletter. På stranden er der en badebro, og der er bænke på strandområdet.

Se badevandsprofil for Maglehøj Strand (PDF).

Hold Lolland Ren

Maglehøj Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen. 

Adresse: Sletteren Strand, 4944 Fejø.

Foto af badebro og stille vand

I et dejligt naturområde ud til Femø Sund i Smålandsfarvandet ligger Sletteren Strand af fint sand med småsten spredt jævnt over stranden. Havbunden er ligeledes af fint sand med småsten spredt over bunden. Stranden er 250 meter lang og 10-15 meter bred.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2020, 2021, 2022, 2023.

Adgang

Der køres til stranden via Slettervej, der ender ved en parkeringsplads tæt ved stranden.

Faciliteter

I badesæsonen findes badebro, toiletter og borde/bænke.

Se badevandsprofil for Sletteren Strand (PDF).

Hold Lolland Ren

Sletteren Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen. 


Adresse: Askø, vest for Askø Havn, 4942 Askø.

Foto af strandbred med bådemaster i baggrunden

Stranden ligger foran et lille dige ud til Smålandsfarvandet på Askøs østkyst nedenfor et stort sommerhusområde. Stranden er fem meter bred og 130 meter lang og udgøres af fint sand med enkelte sten. Der er meget lavvandet ved stranden.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til stranden via Konemadevej, hvor der er mulighed for parkering i vejkanten.

Faciliteter

Bag stranden er der et grønt område, hvor der er god mulighed for leg, solbadning og picnic. I badesæsonen er der opsat badebro, så det er muligt at komme fri af sten og til tider tang. 

Se badevandsprofil for Askø, vest for Askø Havn (PDF).

Adresse: Bandholm Badeanstalt, 4941 Bandholm.

Foto - kig ind igennem badeanstaltens karakteristiske lyseblå træhegn til badegæster på broerne


Badeanstalten ligger på Bandholm havn ved siden af anlægget til Askøfærgen. Badeanstalten udgøres af en 20 meter lang molestrækning, hvorfra der er adgang til vandet via en skå rampe.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til stranden via Havnepladsen, der fører til badeanstaltens parkeringsplads.

Faciliteter

Ved stranden ligger den nostalgiske lyseblå badeanstalt. Området ved havnen er, særligt om sommeren, livligt med blandt andet en isbod. 

Se badevandsprofil for Bandholm Badeanstalt (PDF).

Adresse: Bandholm Strand, 4941 Bandholm.

Foto - strandbred med badegæster


Stranden ligger ved Bandholm Havn ud til Sakskøbing Fjord i flotte omgivelser neden for Bandholm Badehotel og med udsigt til Askø. Stranden er en kunstig anlagt strand, der udgøres af fint hvidt sand uden større sten. Det fine strandsand fortsætter ud i vandet, som giver en behagelig sandbund at gå på. 

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2019, 2020, 2021.

Adgang

Der køres til stranden via Havnegade eller Strandparken, og der er parkeringsmuligheder nær stranden. 

Faciliteter

Ned mod stranden ligger et dejligt stort grønt område, hvor der er opsat borde og bænke. Området ved stranden er, særligt om sommeren, et livligt område med blandt andet en isbod.

Se badevandsprofil for Bandholm Strand (PDF).

Adresse: Fejø Sydstrand, 4944 Fejø.

Foto - sti gennem klitlandskab med adgang til badebroen

Stranden ligger ved et feriehusområde i Smålandsfarvandet mellem Lolland og Fejø. Vester Havn, hvor færgen fra Kragenæs anløber, findes omkring 400 meter nordvest for stranden.

Stranden og havbunden er meget stenet med både små og store sten. Stranden er 120 meter lang og 5 meter bred. Der er lavvandet ved stranden, hvilket gør den børnevenlig. 

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til stranden ad Vestergårdsvej og Poppelstien, hvor der er plads til at parkere nogle få biler. Det er at foretrække at gå eller cykle til stranden. Fra Poppelstien er der adgang til stranden.

Faciliteter

Bag stranden findes et 8-10 meter bredt område, hvor der er gode muligheder for solbadning og picnic. Stranden er en fin familievenlig badestrand med gode muligheder for leg og solbadning.

Se badevandsprofil for Fejø Sydstrand (PDF).

Adresse: Kragenæs Nordstrand, 4943 Torrig L.

Stranden ligger vest for Kragenæs Færgehavn på den nordlige kyst af Lolland. Stranden er en smal sandstrand, der udgøres af fint sand med lejlighedsvise store sten, og havbunden udgøres af en fin sandbund med få sten.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til stranden via Kragenæsvej, og der er parkeringsmuligheder tæt ved stranden. 

Faciliteter

Stranden ligger ned for et dejligt grønt område med mange muligheder for aktiviteter. Blandet andet er der en Beach Volley bane og boldbane, og der er opsat badebro samt en badeplatform længere ud fra kysten.  

Se badevandsprofil for Kragenæs Nordstrand (PDF).

Adresse: Kragenæs Strand, 4943 Torrig L.

Badestedet ligger ud til Smålandsfarvandet ved Kragenæs Havn. Der bades fra badebro med trappen fra molen ved havnen. Havbunden er fin sandbund uden sten, og der er lavvandet ved badestedet. Molestrækningen, hvor der kan bades, er 100 meter lang. 

Klassifikation for de seneste års badesæsoner:

Udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til badestedet af Kragenæsvej og rundt om Kragenæs Havns sydligste side, hvor der også er parkeringsmuligheder. 

Se badevandsprofil for Kragenæs Strand (PDF).

Hold Lolland Ren

Kragenæs Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen. 

Adresse: Refshalevej 52, 4930 Maribo.

Stranden er 30 meter lang og 15 meter bred og ligger i smukke omgivelser ved Søndersø, som er en del af Naturpark Maribosøerne. Stranden udgøres af fint sand uden sten.  

Stranden ligger i forbindelse med et stort græsareal ved Maribo Kajakklub, hvor der er gode muligheder for leg, solbadning og picnic. Stranden er 30 meter lang og 15 meter dyb.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til stranden via Refshalevej til parkeringspladsen ved Maribo Kajakklub. Fra parkeringspladsen er der direkte adgang til stranden. 

Faciliteter

Ud fra stranden fører en stor badebro ud i søen. Ned mod stranden findes et dejligt grønt område med stor legeplads og borde/bænkesæt. Herved er der toiletforhold, gode muligheder for leg, solbadning og picnic samt gode adgangsforhold for kørestolsbrugere og barnevogne.

Se badevandsprofil for Maribo Søbadeanstalt (PDF).

Adresse: Nybølle, 4913 Horslunde.

Foto af strandbred med badebro og for enden af broen badegæster

Stranden ligger dejlig uforstyrret ud til Rågø Sund i Smålandsfarvandet på Lollands nordside. Stranden er 170 meter lang og 10 meter bred og er en fin sandstrand med få sten. Havbunden ved stranden udgøres af samme fine sand som stranden, men med lidt flere større sten. Der er meget lavvandet ved stranden, hvilket gør den børnevenlig.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til stranden via Husmandsvejen, der ender ved en parkeringsplads, som ligger placeret direkte ved stranden.

Se badevandsprofil for Nybølle Strand (PDF).

Hold Lolland Ren

Nybølle Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen. 

Adresse: Næsby Strand, 4900 Nakskov.

Stranden ligger ud til Femern Bælt med feriehuse bag sig. Som på det øvrige sydlige Lolland ligger stranden foran diget i smukke omgivelser.

Foto af solnedgang over strandbred og badebro

Foto: Klaus Bek Nielsen.

Stranden udgøres af fint sand med sten og grus ved vandkanten. Havbunden ved stranden er sandbund med grus og sten. Stranden er beskyttet af en række høfder og er 500 meter lang og 10-20 meter bred. 

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til stranden via Rolandsvej, der ender ved en parkeringsplads, hvorfra der er adgang til stranden.

Faciliteter

Bag stranden findes et grønt område på 20-30 meter, hvor der er mulighed for solbadning og leg.

Se badevandsprofil for Næsby Strand (PDF).

Hold Lolland Ren

Næsby Strand er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen.

Adresse: Onsevig, 4913 Horslunde.

foto af badebro tæt på havnekaj og stenmole med skov i baggrunden

Stranden ligger på molen ved en lille lystbådehavn nær Onsevig. Der kan bades fra molen, hvor en badebro giver nem adgang til badevandet. Havbunden er en fin sandbund. 

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til havnen via Byskovvej, der ender ved en parkeringsplads på havnen. 

Faciliteter

På havnen findes gode faciliteter med blandt andet toiletter, bænke, ishus og grillbar.

Se badevandsprofil for Onsevig (PDF).

Adresse: Strand 1, 4970 Rødby.

Stranden ligger ud til Femern Bælt øst for Rødbyhavn. Stranden er 500 meter lang og op til 100 meter bred og udgøres af fint sand med småsten spredt jævnt over stranden. Det samme gør sig gældende for havbunden. 

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til stranden via Sandholmvej, hvor der er parkeringsmuligheder ved siden af Lalandia.

Faciliteter

Ved parkeringspladsen er der toiletforhold.

Se badevandsprofil for Strand 1 (PDF).

Hold Lolland Ren

Strand 1 (Rødbyhavn Vest) er et område i Hold Lolland Ren som er et projekt, der honorerer foreninger, der gør en særlig indsats for genbrug, forskønnelse og renholdelse af kommunen. 

Adresse: Tårs Strand, 4912 Harpelunde.

Stranden ligger ud til Langelandsbæltet ved Tårs Havn på den vestlige side af Lolland. Stranden er 200 meter lang og 20-25 meter bred og udgøres af fint sand uden sten. Det samme gælder for havbunden.

Foto af strandbred med badebro i aftenlys

Foto: Kim Schou, Nakskov Fotogruppe.

Klassifikation for de seneste års badesæsoner med udmærket: 2022, 2023, 2024.

Adgang

Der køres til stranden via Tårsvej, der ender ved havnen. Her er der parkeringspladser med direkte adgang til stranden.

Faciliteter

På parkeringspladsen ved havnen er der toiletter.

Se badevandsprofil for Tårs Strand (PDF).

Kontakt

Teknik- og Miljømyndighed

Fruegade 7, 4970 Rødby
tmm@lolland.dk

Ring til os

Bemærk

Husk at sende sikker post, hvis du deler følsomme eller fortrolige oplysninger.

Telefontid

Når du ringer

Callcentret viderestiller til relevant medarbejder eller område.

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
lolland@lolland.dk

Telefontider

Mandag - onsdag8:00 - 15:00
Torsdag8:00 - 17:00
Fredag8:00 - 13:00


Nyttige links