Ældre & Sundhed er organiseret med tre decentrale enheder - Personlig & Praktisk hjælp, Rehabilitering og Sygepleje.
Personlig & Praktisk hjælp
Enheden leverer såvel personlig pleje som praktisk hjælp til borgere i Lolland Kommune og består af 10 plejecentre og 10 udekørende teams.
Personlig og praktisk hjælp kan bl.a. omfatte hjælp til daglig og personlig pleje, træning i daglige gøremål og medicinudlevering.
Rehabiliteringen
Enheden er organiseret i henholdsvis Team Træning og Team Demens.
Team Træning løser opgaver indenfor Sundhedsloven, Lov om social service samt lov om specialundervisning for voksne. De primære opgaver er genoptræning og vedligeholdelsestræning samt forebyggende og sundhedsfremmende tilbud.
Genoptræningen foregår på henholdsvis Maribo Sundhedscenter, Nakskov Sundhedscenter eller i borgerens eget hjem.
Arbejdsrehabiliteringscenter Lolland varetager opgaver, målrettet voksne i den erhvervsaktive alder, som har en erhvervet hjerneskade.
Team Demens løser opgaver indenfor dagtilbud, bostøtte for mennesker med demens, fysiske funktionsnedsættelser og hjerneskade.
Team demens understøtter ligeledes frivillighedsarbejdet i sektoren.
Lolland Kommune har endvidere i mange år drevet Snoezelhuset som et behandlings- og rekreativt tilbud til borgerne. Konceptet er Hollandsk og indeholder bl.a. sanseintegrationsbehandling.
Sygeplejen
Enheden er organiseret i henholdsvis Team Sygepleje Maribo og Team Sygepleje Nakskov samt et Team for kommunens midlertidige boliger og kommunens 10 akutpladser på Møllecentret i Nakskov.
Akutpladserne er et kort tidsbegrænset ophold til borgere med akut opstået eller forværring af sygdom, med særlige behov for observation og/eller sygepleje, som ikke kræver sygehusindlæggelse.
Sygepleje leveres som udgangspunkt kun i hjemmet til borgere, som er ude af stand til at komme til én af kommunens to sygeplejeklinikker, som ligger i henholdsvis Maribo eller Nakskov.
Visitation - Ældre & Sundhed
I Visitation - Ældre & Sundhed varetages sagsbehandlingsopgaver indenfor sundheds- og serviceloven med fokus på helhedsorientering og rehabilitering. Indsatser tildeles på baggrund af en konkret individuel helhedsvurdering i henhold til Lolland Kommunes serviceniveau.
Visiterede indsatser kan bl.a. omfatte personlig og/eller praktisk hjælp, sygepleje, træning, hjælpemidler, samt tildeling af ældre eller plejebolig.
Stab Ældre & Sundhed
Stab Ældre & Sundhed er understøttende stab i forhold til den øvrige del af Ældre & Sundhed og den politiske betjening.
Staben understøtter indenfor områderne: Telefon- & Borgerbetjening, økonomi, mad- og måltidsområdet, uddannelse af SSA- og SSH-elever, intern og ekstern kommunikation, kvalitet og patientsikkerhed, infektionshygiejne, arbejdsmiljø, digitalisering, folkesundhed og forebyggelse.
Kontaktoplysninger til Ældre & Sundhed
Sdr. Boulevard 84
4930 Maribo
Telefon: 54 67 77 00
Mail: aeldreogsundhedofficiel@lolland.dk
Kontaktdirektør
Thomas du Plessis de Richelieu
Telefon: 30 58 89 11
Mail: thdu@lolland.dk
Ældre & Sundhedschef
Søren Wollesen
Telefon: 23 80 52 21
Mail: srwo@lolland.dk
Teamleder - Stab Ældre & Sundhed
Sara Katrine Langerup
Telefon: 23 83 00 36
Mail: salan@lolland.dk
Teamleder - Visitation - Ældre & Sundhed
Lars Haubroe
Telefon: 54 67 62 27
Mail: laha@lolland.dk
Decentrale enheder
Decentral leder af Personlig & Praktisk Hjælp
Inge Kromann Hansen
Telefon: 54 67 40 04
Mail: inkh@lolland.dk
Decentral leder af Rehabilitering
Gwen Tremmel
Telefon: 54 67 40 07
Mail: gptr@lolland.dk
Decentral leder af Sygepleje
Tina Sirmacis Skytt
Telefon: 54 67 40 03
Mail: tisis@lolland.dk