Lolland er opdelt i to pasningsdistrikter, som begge indeholder både dagpleje og daginstitutioner. Distrikt Vest dækker den vestlige del af kommunen mens Distrikt Øst dækker den østlige. Vores pasningstilbud omfatter dagpleje, daginstitutioner med både vuggestue og børnehave og daginstitutioner med kun børnehave.

Byrådet har besluttet at ændre strukturen fra 1. august 2020, hvor de to distrikter bliver erstattet af to områdeinstitutioner i byområderne og fire landsbyordninger i henholdsvis Horslunde, Søllested, Østofte og Holeby.

Klik her og se et foreløbigt organisationsdiagram over den nye struktur.

I Lolland Kommune er dagplejen ikke organiseret som en selvstændig enhed for hele kommunen, men de enkelte dagplejere er derimod organisatorisk placeret under den daginstitution, han/hun geografisk bor i nærheden af. Dette har ingen indflydelse på selve pasningstilbuddet men er forklaringen på, at der ikke findes en samlet beskrivelse af Lolland Kommunes dagplejetilbud.På daginstitutionernes hjemmeside vises dagplejerne sammen med det øvrige personale, og mange dagplejere har lavet en lille beskrivelse af sig selv og deres hjem.

Hvis dit barn skal starte i dagpleje, kan du med fordel læse Velkommen til dagplejen, som fortæller en masse praktiske ting i forhold til dette pasningstilbud.

Børnebakken (Maribo) vuggestue og børnehave
Børnehaven Gaia (Nakskov) vuggestue og børnehave
Børnehaven Riddersborg (Nakskov) børnehave og integreret gruppe
Børnehuset Skovsgårdsvej (Nakskov) vuggestue og børnehave
Børnehuset Vandloppen (Rødby) børnehave
Dannelunde børnehave (Dannemare) børnehave
Fejø Børne- og Kulturhus (Fejø) vuggestue og børnehave (selvejende institution)
Myretuen (Holeby) børnehave og skovbørnehave
Mælkebøtten (Nakskov) vuggestue og børnehave
Møllebakken (Østofte) børnehave
Rydsmarkens børnehave (Maribo) børnehave
Skovtrolden (Maribo) vuggestue, børnehave og integreret gruppe
Stjernehuset (Horslunde) børnehave
Trekløveren (Nakskov) vuggestue og børnehave
Tryllefløjten (Søllested) børnehave

Hvis du vil vide mere om dagtilbuddene i Lolland Kommune, bør du se den selvstændige hjemmeside om dagtilbud og skoler, hvor der i ord og billeder blandt andet fortælles om vuggestuer, dagpleje og børnehaver. 

Du åbner hjemmesiden, når du klikker her.


Se kort over daginstitutionernes placering

Der tilbydes som udgangspunkt kun fuldtidspladser, og åbningstiden er fra kl. 6.30 til 16.45 (på fredage til kl. 16.00). 
I Mælkebøtten i Nakskov og Skovtrolden i Maribo er der dog oprettet deltidspladser. 

Læs mere om deltidspladser

Der er lavet en kvalitetsrapport på de enkelte dagtilbud. Denne rapport er så et redskab, der kan fungere som et dialog- og udviklingsredskab mellem dagtilbuddet, sektoren og kommunalbestyrelse til drøftelse af såvel status som udvikling af kvaliteten på dagtilbuddet.

Læs mere om kvalitetsrapporter her.