
Lolland Kommune ønsker at medvirke til at gøre Lolland så demensvenlig som muligt.
Det betyder bl.a., at der er flere initiativer i gang til at udbrede kendskabet til demens, samt viden om hvordan man bedst hjælper mennesker med demens, når man møder dem i sin dagligdag.
Nogle initiativer er i kommunalt regi, andre i samarbejde med frivillige organisationer.
Har din arbejdsplads tænkt på hvordan I kan blive demensvenlige?
Undervisning i demensvenlighed
Lolland Kommune, Den Boligsociale Fond og FrivilligCenter Lolland er gået sammen om at arbejde for at udbrede kendskabet til demens og de tidlige symptomer på demens.
Hvis du tænker, at det kunne være en god idé, at vi kom ud i dit nærområde, i din forening, i din forretning eller andet, så tager vi gerne en snak om, hvad I ønsker og hvordan vi kan samarbejde.
Det kunne eksempelvis være ved at undervise ansatte i en butik eller instruktører i en forening i demensvenlighed. Men det kunne også være andre former for samarbejde.
Kontaktperson
Udviklingskonsulent Trine Vie, Lolland Kommune
Telefon: 24 91 89 68
Mail: trje@lolland.dk
Som Demensven samarbejdskommune har Lolland Kommune øget mulighed for at skabe de bedste mulige vilkår for mennesker med demens og deres pårørende.
Samarbejdet med Demensven gør det muligt at skabe kontakt til lokale demensvenner, og via undervisning og oplæg øge kendskabet til demens.
Demensven er et initiativ under Alzheimerforeningen, som har til formål at bryde tabuet omkring demens. Dette sker bl.a. ved at udbrede viden om og afklare misforståelser og myter.
Lolland Kommune har et formelt samarbejde med Den Boligsociale Fond og Frivilligcenter Lolland, som kendes under navnet Rådgivnings- og Aktivitetscenter Lolland.
Derudover samarbejder Lolland Kommune blandt andet med følgende foreninger og tilbud:
Læs om Aktivt Ældreliv (aktivtaeldreliv.dk)
Læs om Alzheimerforeningen (alzheimer.dk)