
Følg med i, hvordan coronavirus påvirker tilbud og aktiviteter i Lolland Kommune.
Ønsker i at deltage i nogle af nedenstående kurser - så HUSK at give jeres konsulent besked
Familieplejen i Lolland kommune afholder Keep kurser til vores plejefamilier. Pt. afholder vi 2 hold om året, hvert hold har plads til 6 plejefamilier.
Vi tilbyder Keep forløb i 16 uger til børn og unge i alderen 4-23 år og bestræber os på at afholde 2 hold årligt - et forårs- og et efterårshold.
Lolland Kommune er i år blevet en del af et kursus fællesskab. Det består af 11 kommuner, som hver især tilbyder kurser til plejefamilier. Disse kurser er samlet i nedenstående katalog og hver enkelt plejefamilie kan vælge frit herfra ud fra hvad der matcher deres behov for ny viden.
Klik her for at åbne Kursuskataloget
Den 13. december 2018 vedtog Folketinget lovforslag om ”Mere kvalitet i plejefamilier”, der trådte i kraft den 1. juli 2019. En af de lovændringer, servicelovens § 66 c, stk. 1-4, medfører er, at en kommune, der har ansvaret for et barns eller en ungs ophold hos en plejefamilie (almen plejefamilie, forstærket plejefamilie, specialiseret plejefamilie og netværksplejefamilie), skal tilbyde plejefamilien intensiv støtte. Støtten skal som udgangspunkt være iværksat inden for det første halve år, barnet er anbragt.
I har mulighed for at læse mere uddybende om TSOP på Socialstyrelsens hjemmeside.
Læs mere på Socialstyrelsens hjemmeside her
Herudover er familieplejens konsulenter er alle sendt på TSOP kursus i 2019/2020. TSOP vil blive praktiseret i det omfang det skønnes nødvendigt ved den pågældende anbringelse.
Lolland kommune har muligheden for at supplere med KEEP, og Kurser fra kursuskataloget.
Vedrørende jeres nye tilsynsrapporter.
Pr. 01.01.14 overtog de nye Socialtilsyn de generelle tilsyn i plejefamilier.
Der er mange af jer, der allerede har haft tilsyn og dermed fået jeres nye tilsynsrapport. Tilsynet har valgt at bruge rapporter og ikke give tilladelser, som vi gjorde ”i gamle dage”.
Rapporterne er jeres personlige, og derfor får vi dem ikke automatisk udleveret, og vi får derfor heller ikke oplyst, hvad tilsynet har godkendt jer til, evt. nye pladser, og hvad tilsynet vurderer i forhold til jeres kompetencer.
Af hensyn til kommende supervisionsforløb, kurser, temaaftener og vores visitering, vil vi derfor bede om at få jeres nye tilsynsrapporter tilsendt. Det vil være en stor fordel i forhold til at matche de rigtige børn til jeres familie.
Vi håber, at I er positive indstillet i forhold til dette, da det vil hjælpe os meget i vores videre planlægning.
Såfremt I har nogle spørgsmål til ovenstående, kan jeres familieplejekonsulent helt sikkert hjælpe.
"Historien om Sissel Stær" - Svein Fyrstenberg Ryssedal - Forlaget Ørnen
"Glem ikke håbet" - Guni Martin - Forlaget Ørnen
"Klumpen" - Teddi Doleski - Forlaget Ørnen
"Det er ok at være ked af det" - Guni Martin - Forlaget Ørnen
"Marvi Myrebjørn fatter håb" - Donna O`Toole
"Horton ligger på æg"
"Historien om den forsvundne pige - Mumitroldene"
"Eventyr for de mindste"
"Den nænsomme anbringelse" - Inger Thorman
"Hånden på hjertet" - Inger Thorman
"Når far og mor drikker" - Inger Thorman
"Min mor er psykisk syg" - Inger Thorman
"Hvor bliver du af mor?" - Inger Thorman
" Karl og Emmas mor er rundtosset" - S.U.S. (socialt udviklingscenter)
"Kirri" - Gunilla Walstrøm
"Glasbørn" - Stine Lillholt
"Ønskeblod" - Stine Lillholt
"Spejlvendt" - Stine Lillholt
"Perlestøv" - Stine Lillholt
"Det kompetente barn" - Jesper Juul
"Det anbragte barn" - Karin Kildedal
"Omsorgssvigt er alles ansvar" - Kari Killén
I Lolland Kommune følger vi Udenrigsministeriets rejsevejledning.
Dette betyder, at der juridisk set ikke er nogen problemer i forhold til at besøge lande som Udenrigsministeriet har godkendt.
I det faglige perspektiv har vi dog den holdning, at vi fraråder udrejse med døgnplejebørn (vi forbyder ikke, men fraråder!).
Begrundelsen herfor skal ses i forhold til den store usikkerhed der fortsat er generelt i Europa. Dels set i forhold til de hurtige ændringer, der må forventes at komme, i forhold til tilladte lande og dels set i forhold til de særskilte restriktioner de enkelte lande har; Brug af maske ved flyvning, afstand, masker i det offentlige rum, temperaturmålinger, m.m..
Det er vores vurdering, at størstedelen af de døgnanbragte børn har brug for trygge og stabile rammer omkring sig og det vurderes umiddelbart ikke foreneligt med udenlandsrejser på nuværende tidspunkt.
Det er derfor helt afgørende, at den enkelte døgnplejefamilie overvejer, hvordan barnet vil reagere på de enkelte landes restriktioner, herunder ikke mindst overvejer, hvordan man forbereder og håndterer en eventuelt akut ændring i rejsevejledningen (grundet ændring af smittetryk).
Endvidere skal den enkelte døgnplejefamilie naturligvis være 100 procent sikker på gældende forsikringsforhold inden eventuel rejse.
Ved tvivlstilfælde så kontakt jeres konsulent.
Med Venlig Hilsen
Familieplejen