Skip til hoved indholdet

Aktiv i det fri

De enestående naturområder og den over 300 kilometer lange kystlinje på Lolland giver dig rig mulighed for at være aktiv i det fri.

Et væld af aktiviteter

På Lolland finder du mange ruter og stier, hvad enten du er til fods, på cykel, på hesteryg eller i båd. Du kan for eksempel opleve den smukke fjord i Nakskov fra din kajak eller få en guidet tur rundt om de fantastiske søer i Maribo.

Ruter og stier

Oplev naturen på mange af de stier og ruter, som går gennem det lollandske landskab. Uanset om det er en vandre, løbe- eller cykeltur, du vil på, findes der ruter, som guider dig. Der er også specielle mountainbikespor og ridestier.

Download Naturlandets app for at få et overblik over de mange stier og ruter på Lolland. Du kan også vælge at se forskellige faciliteter på din rute, for eksempel shelters til overnatning, spisesteder, seværdigheder med mere.

Læs mere om app'en Naturlandet på Naturlandets egen hjemmeside (naturlandet.dk)

Ringsti i Nakskov

Ringstien er en ca. 21 km. lang rute, der binder naturligt land, skov og by sammen. Stien giver gode muligheder for at opleve den bynære natur i Nakskov.

Ringstien går blandt andet igennem Vildmarkskoven, som består af 4,5 hektar jord med hjemmehørende træarter. Her er der mange frugttræer til glæde for børn i alle aldre samt en naturlegeplads og picnic plads. Er du heldig, kan du også opleve rådyret helt tæt på.

Find ringstiens rute her på visit.dk

Spor i Landskabet

Spor i Landskaber er vandrestier, der giver alle mulighed for at opleve sider af den danske natur, som ellers ikke er tilgængelig for offentligheden.

Herunder har vi samlet nogle ture med Spor i Landskabet, hvor du kan nyde den lollandske natur.

Se sporet på Askø på spor.dk

Se sporet på Huns Å på spor.dk

Se sporene ved Frederiksdal Gods på spor.dk

Oplevelser på vandet

Farvandet omkring Lolland Kommune egner sig godt til kajak og roning. Blandt andet byder Naturpark Maribosøerne og Naturpark Nakskov Fjord på en oplevelse til vands for både let øvede og erfarne kajak- og kanoroere. Du kan finde ruter til kajak og roning på Naturlandets app eller på udinaturen.dk.

Er du surfer, finder du et godt surfingspot på Albuen og Hestehovedet ved Nakskov Fjord samt ved Kramnitze Strand.

Læs mere om oplevelser på vandet på Naturlandet Lolland Falsters hjemmeside (naturlandet.dk)

Vinterbadning

Vinterbadning er et hit rundt omkring i landet, og det gælder ikke mindst på Lolland. Her er der perfekte omgivelser og gode faciliteter til "det kolde gys".

På Lolland findes der flere vinterbadningsklubber. Nedenstående er ikke en udtømmende liste - Tag kontakt til de enkelte klubber for at høre mere.

•    'Hylerne' i Onsevig Sejlklub

•    Maribo Roklub

•    Bandholm Badeanstalt

Nakskov Fjorddage

Hvert år afholdes Nakskov Fjorddage, hvor der tilbydes arrangementer og oplevelser for hele familien i og omkring den flotte fjord.

Læs mere om arrangementet på Naturpark Nakskov Fjords hjemmeside (naturparknakskov.dk)

Lystfiskeri

Lolland er omgivet af havet, og det giver helt fantastiske muligheder for at fiske. Du skal dog være opmærksom på, at der kræves et gyldigt fisketegn for at fiske langs de danske kyster, hvis du er mellem 18 og 65 år. Læs mere om reglerne for at fiske, og hvor du erhverver et fisketegn (fiskesoerdanmark.dk)

Naturlandet Lolland-Falster har samlet alle de gode fiskesteder på deres app. Download Naturlandets app, og få et overblik over gode fiskesteder på Lolland (naturlandet.dk)

Naturparker

Naturpark Maribosøerne og Naturpark Nakskov Fjord rummer mange spændende naturoplevelser for hele familien.

Områderne har flere vandre- og cykelstier, hvor du kan nyde den enestående udsigt fra søerne og fjorden. Ved begge parker er der mulighed for at opleve naturen fra søsiden.

Foruden en spændende natur rummer området mange kulturhistoriske seværdigheder.

Læs mere om naturparkerne på Lolland

Naturvejledning

Vil du opleve den smukke lollandske natur sammen med andre, tilbyder Naturvejledningen i Lolland Kommune guidede ture. Læs mere om Naturvejledning i Lolland Kommune.

Se aktiviteter med Naturvejledningen i online kalenderen 'Det Sker På Lolland' (detsker.lolland.dk). Filtrer på kategorien 'Natur' og få vist arrangementer hvor natur indgår.

Turbåden Anemonen

Med turbåden Anemonen kan du tage på en uforglemmelig sejltur og opleve Naturpark Maribosøernes enestående natur fra søsiden. Få mere information om turbåden Anemonen.

Kontakt

Klaus Bek Nielsen, naturvejleder, Kultur- og Fritidssekretariatet

Telefon: 20 28 27 32 | Mail: klbni@lolland.dk

Måske er du også interesseret i

Hold dig opdateret og giv os feedback

Tilmeld nyhedsbrev Giv os feedback

Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
lolland@lolland.dk

Telefontider

Mandag - onsdag8:00 - 15:00
Torsdag8:00 - 17:00
Fredag8:00 - 13:00


Nyttige links