Som lejer har du nu mulighed for at få professionel hjælp til at gennemgå en privat udlejningsejendom - gerne inden du skriver under på lejeaftalen.

Mange borgere oplever problemer med private udlejningsejendomme i kommunen, hvor boligen ikke er sundhedsmæssig og brandteknisk forsvarlig eller på anden vis er utilfredsstillende. Derfor tilbyder Lolland Kommune nuværende og kommende lejere mulighed for at få professionel hjælp til at gennemgå private udlejningsejendomme. Målet er at sikre lejere af private udlejningsejendomme ordentlige boligforhold og samtidig styrke indsatsen mod boligspekulanter.

Hvis du ønsker hjælp til at få gennemgået en privat udlejningsejendom, kan du kontakte Lolland Kommunes Teknik- og Miljømyndighed på e-mail: byggeri@lolland.dk. Du vil derefter blive kontaktet af en boligsocial medarbejder, som vil foretage en besigtigelse af boligen for vurdering af, om den er sundhedsmæssig og brandteknisk forsvarlig.

Hvis du allerede bor i en utilfredsstillende privat udlejningsejendom, som du ønsker hjælp til at få gennemgået, skal du benytte kommunens klageskema. Når vi har modtaget din henvendelse, vil den boligsociale medarbejder indlede en dialog med udlejer med henblik på at få udbedret eventuelle problemer i ejendommen. Samtidig vil du som lejer få gode råd omkring god beboeradfærd.