Afgørelse om, at projekt ikke er omfattet af miljøvurderingspligt
Projektet omhandler en vejudvidelse af Stensøvej i Nakskov til Langøvej/Skandsen.
Projektet
Udvidelsen sker for at mindske belastningen af Skandsen efter Vestas anlægning af en forbindelseskorridor mellem deres nuværende vindmøllevingelager og deres nye, som anlægges sydøst for Skandsen. Efter anlæggelse af forbindelseskorridoren vil Skandsen kunne gøres til en blind vej, dog med mulighed for at anvende den som nødrute, i tilfælde af oversvømmelse og hvis diget ved Skibsværftsvej lukkes.
Projektet er omfattet af miljøvurderingslovens bilag 2, punkt 10e ”Bygning af veje, havne og havneanlæg, herunder fiskerihavne”
Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed, har foretaget VVM-screening og træffer hermed afgørelse efter miljøvurderingslovens § 21 om, at projektet ikke er omfattet af krav om miljøvurdering. Afgørelsen offentliggøres, jf. miljøvurderingslovens § 36.
Klagevejledning
Denne afgørelse, for så vidt angår retlige spørgsmål, kan påklages til Miljø- og Fødevare- klagenævnet ifølge miljøvurderingslovens § 49.
Klagefrist
Klagen skal indgives inden 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt, jf. miljøvurderingslovens
§ 51. Hvis afgørelsen offentliggøres, regnes klagefristen dog altid fra offentliggørelsesdatoen. Udløber fristen på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag.
Hvem er klageberettigede
Klageberettigede er miljø- og fødevareministeren, enhver med retlig interesse i sagens udfald og landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer, jf. miljøvurderingslovens § 50.
Sådan klager man
Man klager via Klageportalen, som man finder på Nævnenes Hus hjemmeside (naevneneshus.dk). Man logger på Klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Lolland Kommune via Klageportalen.
Når man klager, skal man betale et klagegebyr. Gebyret er på 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.
I Klageportalen sendes klagen automatisk først til Lolland Kommune. Hvis kommunen fastholder afgørelsen, sendes klagen videre til behandling i nævnet. Man får besked om videresendelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser klagen, hvis man sender den uden om Klageportalen, medmindre man forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis man ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal man sende en begrundet anmodning til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som afgør, om man kan fritages for at bruge Klageportalen.
Opsættende virkning
Ved rettidig klage, kan Miljø- og Fødevareklagenævnet bestemme, at afgørelsen ikke må udnyttes eller at et igangsat bygge- eller anlægsarbejde skal standses, jf. miljøvurderings- lovens § 53.
Civilt søgsmål
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolen, skal søgsmål være anlagt senest 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt, jf. miljøvurderingslovens § 54.
Yderligere information
For yderligere information kan man kontakte sagsbehandler Nick Petersen på e-mail: nipet@lolland.dk eller tlf.: 54 67 64 72.