Bredbånd i Lolland Kommune

Data- og mobilforbindelserne i kommunen er mange steder gode nok, men andre steder  er de helt utilstrækkelige. Det er et problem, for ikke mindst tidssvarende dataforbindelser er af afgørende betydning for at kunne begå sig i et digitalt Danmark – for borgere og virksomheder og dermed også for Lolland Kommunes bosætning og udvikling.

Det er grundlæggende en statslig opgave at sikre en ordentlig datadækning overalt i landet, men hvad kan man som borger og virksomhed lokalt selv gøre for at hjælpe udviklingen på vej?

Hvor skal man starte?

Har man problemer med ens dataforbindelse, så er Energistyrelsens tjekditnet.dk et godt sted at starte arbejdet med at forbedre den. Her kan du bl.a. indtaste din adresse og se, hvem der udbyder bredbånd, der hvor du bor. Vær opmærksom på at tallene her er minimum et halvt år gamle, så der kan være muligheder, der ikke umiddelbart fremgår.

Hvis tjekditnet.dk ikke er nok, så er en mulighed at kontakte de forskellige udbydere (en liste over dem findes herunder), alene eller endnu bedre sammen med ens naboer. Langt de fleste bredbåndsudbydere, vil gerne regne på mulighederne, og tilbyde løsninger, hvis der er tilstrækkelig lokal opbakning til, at det forretningsmæssigt hænger sammen. Det kræver dog ofte stor lokal opbakning, så der skal ildsjæle til, der går forrest, trækker arbejdet og også stemmer de dørklokker, der måske skal til.

Statens bredbåndspulje 2019

Der er åbnet for ansøgninger til statens bredbåndspulje. Der er i år 100 mio. kr. til uddeling i hele landet.

En ansøgning skal dække mindst to adresser, og man skal bo et sted, hvor den mulige hastighed på ens nuværende internet ikke er højere end 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload.

Ansøgningsfristen er 23. oktober, og du kan læse meget mere om ansøgningsprocessen hos Energistyrelsen, der administrerer ordningen.

Få mere at vide

Energistyrelsens sider om bredbånd er helt generelt et besøg værd, hvis man gerne vil vide mere og have gode råd. Her findes der en rigtig god guide til, hvad man som borger og virksomhed selv kan gøre. Det er også her, man kan følge med i, hvordan regeringens nye bredbåndspulje kommer til at se ud. I forhold til muligheder for støtte, så husk også at håndværkerfradraget kan bruges til udgifter til tilslutning til bredbånd.

Kommunens dialogmøde om bredbånd januar 2016

Hvad man som borger selv kan gøre var også temaet for dialogmødet, som kommunen afholdte med grundejerforeninger og andre interessenter den 27. januar 2016. Et referat og præsentationerne fra aftenen kan ses herunder.

Kommunens arbejde på området 

Arbejdet på området i kommunen kan følges gennem dagsordener og referater fra de politiske møder, hvor bredbånd- og mobilproblematikken har været behandlet:

Udbydere

Herunder følger links til en række af de udbydere, som findes på markedet, og som tilbyder forskellige løsninger (kontakt os hvis man savner nogle på listen).

Har du spørgsmål, kommentarer eller andet så kontakt os, og vi vil hjælpe i det omfang, det er muligt.