Lolland Kommune har den 13. oktober 2022 vedtaget ”Forslag til Lokalplan 360-148 og Kommuneplantillæg 4 for Blandet byområde, Vester Oddevej i Langø” med henblik på at sende forslagene i offentlig høring i 8 uger. Høringen er fra 18. oktober til 13. december 2022.
Lokalplanens indhold
Lokalplanen giver mulighed for at Langøs gamle skole og tilhørende arealer kan anvendes til boligformål, rekreative formål, som vandrehjem og feriehotel, herunder glamping, butiksformål og serviceerhverv, som f.eks. restaurant og frisør.
Baggrunden er en bygherres ønske om at etablere et mindre feriehotel med tilhørende restaurant, mindre butik og bolig i de gamle skolebygninger og glampingplads med telte på udearealerne,
Lokalplanen giver mulighed for, at ny bebyggelse kan opføres med en højde på maks. 8,5 meter og maks. 1½ etage. Bebyggelsesprocenten fastlægges til maks. 20 %.
Kommuneplantillæggets indhold
I Kommuneplan 2021-2033 er lokalplanområdet omfattet af kommuneplanens rammeområde 381-O2.1, der fastlægger områdets anvendelse til offentlige formål. Da lokalplanens anvendelsesbestemmelser ikke er i overensstemmelse med rammebeskrivelserne for området, kræver lokalplanens gennemførelse, at der vedtages et tillæg til kommuneplanen.
Kommuneplantillægget lægger området med Langøs gamle skole og tilhørende arealer (matr.nr. 5d Langø, Kappel) sammen med det tilgrænsende rammeområde 381-B2.1, Blandet byområde ved Havnevej. Rammeområdet 381-B2.1 giver mulighed for den ønskede anvendelse som boligformål, feriehotel, enkeltstående butikker m.v.
Derudover lægges den resterende del af den gældende kommuneplanramme 381-O2.1 (matr.nr. 7s Langø, Kappel) sammen med den tilgrænsende kommuneplanramme 381-O2.2, Friareal mellem Fjordvej og Vester Oddevej i Langø. Arealet anvendes ikke længere til offentligt formål, herunder undervisning, men alene rekreativt formål.
Hvor kan jeg se planen?
Forslag til Lokalplan 360-148 kan downloades som PDF her.
Forslag til Kommuneplantillæg 4 kan downloades som PDF her.
Begge forslag til planer kan ses på kommunens biblioteker.
Høringsfrist
Eventuelle bemærkninger og indsigelser til planforslagene kan sendes på mail planerogkort@lolland.dk eller pr. post til Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed, Fruegade 7, 4970 Rødby, senest den 13. december 2022.
Yderlige oplysninger kan fås ved kontakt til Nadja Rummelhoff Henningsen på telefon +45 54 67 64 41eller mail til planerogkort@lolland.dk.
Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget
Fremlæggelsen af forslaget til lokalplan for offentligheden medfører et midlertidigt forbud mod enhver bebyggelse, udstykning, nedrivning og ændret anvendelse af ejendommene i lokalplanområdet, der vil kunne foregribe indholdet af den endelige plan. En eksisterende lovlig anvendelse af en ejendom kan fortsætte uændret. Disse midlertidige retsvirkninger gælder, indtil der er vedtaget og offentliggjort en endelig lokalplan, dog højst et år efter lokalplanforslagets offentliggørelse.
Miljøvurdering
Lolland Kommune har truffet afgørelse om, at der ikke skal udarbejdes en miljøvurdering af forslag til Lokalplan 360-148 og Kommuneplantillæg 4, jf. lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM), idet planerne omhandler ændringer af eksisterende planer og et mindre område på lokalt plan. Planerne vurderes ikke at danne grundlag for byggeri og anlæg, der medfører en væsentlig påvirkning af miljøet.
Klagevejledning til beslutning om at der ikke foretages miljøvurdering
Denne afgørelse kan påklages til Planklagenævnet ifølge miljøvurderingslovens § 48, stk. 1.
Klagefrist
Klagen skal indgives inden 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Hvis afgørelsen offentliggøres, regnes klagefristen dog altid fra offentliggørelsesdatoen. Udløber fristen på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag.
Hvem er klageberettigede
Klageberettigede er enhver med retlig interesse i sagens udfald samt foreninger og organisationer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelse af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen.
Sådan klager man
Klagen skal indsendes via Klageportalen, som findes via Nævnenes hus. (naevneneshus.dk). Man logger på klageportalen med Nem-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Lolland Kommune via klageportalen.
Når man klager, skal man betale et klagegebyr. Gebyret er på 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.
I klageportalen sendes klagen automatisk først til Lolland Kommune. Hvis kommunen fastholder afgørelsen, sendes klagen videre til behandling i nævnet. Man får besked om videresendelsen.
Planklagenævnet afviser klagen, hvis man sender den uden om klageportalen, medmindre man forinden er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis man ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal man sende en begrundet anmodning til Planklagenævnet, som afgør, om man kan fritages for at bruge klageportalen.
Opsættende virkning
Ifølge Bek. nr. 130 af 28. januar 2017 § 5 har en klage over denne afgørelse ikke opsættende virkning. Planklagenævnet kan træffe afgørelse om at fravige lovgivningens udgangspunkt i særlige tilfælde.
Civilt søgsmål
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolen, skal søgsmål være anlagt senest 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt.