Lolland Kommunes vandløbsmyndighed har den 9. marts 2021 søgt naturmyndigheden om dispensation fra naturbeskyttelseslovens § 3 til ændringer af en beskyttet sø og oprensning af et beskyttet vandløb i forbindelse med etableringen af et ca. 20 ha. vådområdeprojekt på lavbundsjord på ovennævnte matrikel.
Afgørelse
Lolland Kommunes naturmyndighed meddeler dispensation til tilstandsændringer i § 3-beskyttet natur i forbindelse med etablering af et ca. 20 hektar vådområdeprojekt, som skabes ved ophør af dræning med pumper af et dyrket lavbundsareal på ovennævnte matrikler.
Der dispenseres til:
- Oprensning af § 3-beskyttet vandløb (grøft) for aflejringer, krat og planterødder til vandløbsbund i kote 8,65 m.
- Oversvømmelse af eksisterende § 3-sø, som vil komme til at indgå i et større lavvandet søområde.
Afgørelsen er truffet efter naturbeskyttelseslovens § 65 stk. 2, jf. § 3.
Lolland Kommunes afgørelse kan downloades her som pdf.
Klagevejledning
Denne afgørelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet ifølge Vandforsyningsloven § 78, stk. 1.
Klagefrist
Klagen skal indgives inden 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Hvis afgørelsen offentliggøres, regnes klagefristen dog altid fra offentliggørelsesdatoen. Udløber fristen på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag.
Hvem er klageberettigede
Klageberettigede er:
- adressaten for afgørelsen
- ejeren af den ejendom, som afgørelsen vedrører
- offentlige myndigheder
- en berørt nationalparkfond oprettet efter lov om nationalparker
- lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen
- landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, og
- landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser.
Sådan klager du
Du klager via klageportalen, som du finder via Nævnenes Hus. Du logger på klageportalen med Nem-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Lolland Kommune via klageportalen.
Når du klager, skal du betale et gebyr på 900 kr. for privatpersoner og 1.800 kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.
I klageportalen sendes din klage automatisk først til Lolland Kommune. Hvis kommunen fastholder afgørelsen, sendes klagen videre til behandling i nævnet. Du får besked om videresendelsen.
Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du er blevet fritaget for brug af klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som afgør, om du kan fritages.
Opsættende virkning
Ifølge naturbeskyttelseslovens § 87 stk. 7, har en klage over denne afgørelse opsættende virkning.
Miljø- og Fødevareklagenævnet kan træffe afgørelse om at fravige lovgivningens udgangspunkt i særlige tilfælde.
Civilt søgsmål
Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolen, skal søgsmål være anlagt senest 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt, jf. naturbeskyttelseslovens § 88.
Yderligere information
I tilfælde af spørgsmål til ovennævnte kan man henvende sig til kommunens sagsbehandler Mogens Lindhardtsen på e-mail mogli@lolland.dk eller telefon 54 67 64 21.