Lolland Kommune udsteder et sundhedskort som bevis på ret til ydelser i henhold til sundhedsloven. Alle, der har fast bopæl i Danmark, har ret til offentlige sygesikringsydelser.

Oversigt over regler for lægevalg/lægeskift

  • Mange af lægerne i Lolland Kommune har lukket for patienttilgang. Det er derfor ikke altid muligt at vælge en læge, som har åbent for patienttilgang indenfor 15 km fra din bopæl.
  • Lægeskiftet vil først finde sted, når Lolland Kommune har modtaget accept fra lægen. Hvis lægeskiftet ikke er i forbindelse med en flytning vil der blive opkrævet et gebyr på 200 kr. (2018).
  • Ved læges praksisophør er det gratis at skifte læge fra den dato, hvor du modtager et oplysningsbrev fra Region Sjælland. Hvis du vælger at foretage lægeskift, før du har modtaget oplysningsbrevet fra Region Sjælland, vil der blive opkrævet gebyr for lægeskiftet.
  • Hvis du bor i et område hvor der kun er 1 lægepraksis som har åbent inden for 15 km fra din bopæl kan du vælge at frasige dig hjemmebesøg for at få den ønskede læge.


I forbindelse med lægeskift, skal du være opmærksom på, at din gamle journal ikke vil blive sendt til din nye læge automatisk.