I Lolland Kommune kan du få et billigt hus uden bopælspligt gennem flexboligordningen. En flexbolig kan være et åndehul i hverdagen, en base for naturoplevelser – eller bare et unikt sommerhus. Du bestemmer selv!

Når en ejendom er registreret som flexbolig, er der ingen bopælspligt. Du kan derfor anvende boligen som et fritidshus, hvor du kan komme og gå, som det passer dig. Dog er fordelen ved en flexbolig i modsætning til et egentligt fritidshus, at det er nemt at flytte permanent ind i huset og bruge det som helårsbolig, hvis du skulle få lyst til det.

Hvorfor flexbolig?

Flexboligordningen er for alle – for dig, der trænger til vand og sand mellem tæerne; dig der gerne vil bevare tilknytningen til din fødeegn eller søger et naturskønt pusterum; dig, der savner en køkkenhave og gør-det-selv projekter; eller dig, der bare gerne vil have et sommerhus, der ikke er helt ligesom de andre.

Hvem kan få flexboligtilladelse?

  • Det er kun ejer/ejere af boligen, som kan få flexboligtilladelse. Dog kan ejendomsmægler via fuldmagt fra ejer også søge om flexboligtilladelse
  • Du skal have boet i Danmark i et tidsrum på mindst 5 år
  • Du må ikke være tilmeldt adressen i Folkeregistret.

I Lolland Kommune administreres flexboligordningen meget liberalt, og der gives principielt flexboligtilladelse i hele kommunen. Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på en flexboligansøgning er kun 48 timer.

Undtagelser

Du skal være opmærksom på, at der kan være lokalplaner, som udelukkende tillader helårsbeboelse. I sådanne tilfælde kan der ikke gives en flexboligtilladelse. Der kan heller ikke gives flexboligtilladelser til landbrugsejendomme. Endelig kan der ikke gives flexboligtilladelse, hvis der er tilmeldt personer på adressen i folkeregistret.

Tilladelsens varighed

Tilladelsen følger per 1. januar 2016 boligen frem for ejeren, dvs. at den ikke ophører automatisk ved ejerskifte. Dette gælder også for flexboligtilladelser givet før 1. januar 2016. Tilladelsen ophører, når der tilmeldes personer på adressen i folkeregistret. 

Du kan til enhver tid selv opsige flexboligtilladelsen, bare husk at give kommunen besked, så din BBR-meddelelse kan blive rettet. 

Hvordan søger jeg om flexboligtilladelse?

Send en mail til Lolland Kommune på byggeri@lolland.dk eller skriv til

Lolland Kommune, Teknik- og Miljømyndighed
Fruegade 7, 4970 Rødby

I ansøgningen skal du oplyse dit navn, din fødselsdato, nuværende bopælsadresse samt adressen på den bolig, som du ønsker flexboligtilladelse til.

Ejendommen bevarer sin formelle status som helårsbolig, men vi noterer i BBR, når der gives flexboligtilladelse.