header-img

Styringsdialog i den almene boligsektor

Folketinget vedtog i 2009 en række ændringer af loven om almene boliger, som blandt andet vedrører styringen af den almene boligsektor. Ændringerne trådte i kraft 1. januar 2010.

De vedtagne lovændringer betyder blandt andet, at styringen af det almene byggeri i højere grad baseres på mål- og aftalestyring. Herunder at boligorganisationerne skal udarbejde en årlig styringsrapport, som efterfølgende skal danne grundlag for en styringsdialog med kommunen.

Hensigten med styringsdialogen er iflg. loven at skabe en smidigere dialog med fokus på lokale, langsigtede og helhedsorienterede løsningsmuligheder.

Lolland Kommune gennemførte i vinteren 2010/11 for første gang de lovpligtige styringsdialogmøder (styringsdialog 2010) med de lollandske boligorganisationer og administrationsorganisationer.

Udvikling og Erhverv og Ledelsessekretariatet har, som tilsynsmyndighed for det støttede byggeri i Lolland Kommune, ansvaret for at afvikle styringsdialogen og udarbejde de lovpligtige referater og aftaledokumenter.
 

Sidst opdateret 15-12-2016