header-img
  • Udgivet 17.1.2018

Statslige arbejdspladser flytter til Lolland

111 statslige arbejdspladser kommer tilbage til Lolland Kommune.

80 arbejdspladser placeres i Nakskov i form af Nota, Nationalbiblioteket for mennesker med læsevanskeligheder, og 31 placeres i Maribo i form af dele af Vurderingsstyrelsen under Skatteministeriet. Det er resultatet efter, at regeringen i dag har annonceret udflytningen af 4.000 statslige arbejdspladser til provinsen, og det er et resultat, som bliver godt modtaget i Lolland Kommune.

”Endelig! Det er en god nyhed, at Lolland Kommune nu kommer med på danmarkskortet over kommuner, som fællesskabets arbejdspladser vender hjem til”, siger borgmester Holger Schou Rasmussen.

”111 statslige arbejdspladser gør en forskel. Det bliver en saltvandsindsprøjtning af netop de job, som er vigtige for, at vi lokalt har et varieret arbejdsmarked. Det er godt for vores virksomheder. Det er godt for borgerne, og det er godt for Lolland Kommune, fordi flere arbejdspladser og et bredt udbud af job skubber på den gode udvikling, som Lolland allerede i dag er inde i. Og hvad der er godt for Lolland og andre provinskommuner er jo i sidste ende godt for hele Danmark”, understreger borgmesteren.

De statslige arbejdspladser vækker glæde, men de skal også ses i lyset af, at kommunen har sagt farvel til mere end 600 statslige og regionale arbejdspladser de seneste årtier som følge af centraliseringer og reformer. Ud over indflytningen af de 111 arbejdspladser er det derfor også positivt at opleve, at den udvikling nu er ved at vende, selvom der er lang vej endnu.

”Det mest positive, man kan sige om de seneste årtiers centraliseringer er, at de er resultatet af politiske beslutninger, for der er ikke nogen naturlov, der siger, at alt skal ligge i de store byer. Dermed er det med de rigtige beslutninger også muligt at vende den udvikling og flytte staten ud i hele Danmark igen, og her spiller de statslige arbejdspladser en vigtig rolle”, siger Holger Schou Rasmussen, og fortsætter:

”Byrådet i Lolland Kommune glæder sig over, at Christiansborg har fokus på, at vi har et Danmark, der udvikler sig i balance. Og i dag glæder vi os især over de 111 arbejdspladser, der flytter til Lolland Kommune, de 69 arbejdspladser der flytter til Nykøbing Falster og styrkelsen af erhvervsakademiuddannelsen samme sted. Det er samlet godt nyt for Lolland-Falster"

"Vi vil i Lolland Kommune gøre alt for, at medarbejderne og organisationer føler sig velkomne og får en god start, og jeg vil derfor som noget af det første skrive til Nota og SKAT. Her vil vi tilbyde vores bistand til at gøre landingen og opstarten her i kommunen så god og let som muligt. Jeg glæder mig til at byde dem velkommen.”

Fakta

Regeringens udspil, Bedre Balance II kan ses her.