header-img
  • Udgivet 6.7.2018

Statens bredbåndspulje 2018

Nu kan der søges støtte til bedre bredbånd

Så er der åbnet for ansøgninger til statens bredbåndspulje. Der er i år 101 mio. kr. til uddeling i hele landet, og nogle af de penge ville helt sikkert falde på et tørt sted mange steder her i kommunen.

Tilskud kan gives til dækning af bolig-, virksomheds- og sommerhusadresser, der maksimalt har adgang til 10 Mbit/s download og/eller 2 Mbit/s upload, der er gået sammen om et projekt.

Processen for at søge tilskud til bredbåndspuljen 2018 kan opdeles i 6 overordnede punkter:

  1. Dan en arbejdsgruppe så I kan hjælpe hinanden gennem ansøgningsprocessen
  2. Tjek betingelserne. De skal være opfyldt, og det kan være svært at rette projektet til senere, hvis I ikke har styr på dem fra starten
  3. Saml opbakning lokalt. Det er en god ide at indsamle underskrifter fra starten af, så der er styr på, hvem der er med, og man ikke skal kontakte folk flere gange. Der kan tages udgangspunkt i eller man kan lade dig inspirere af vores eksempel på en fuldmagt.  
  4. Annoncer projektet. Når I er klar til at annoncere skal udfyldes. Det skal være annonceret i mindst tre uger inden ansøgningsfristen. 
  5. Vælg bredbåndsudbyder og fastlæg detaljerne med udbyderen. 
  6. Send ansøgning ind via Energistyrelsens tilskudsportal.
  7. Kriterier for tilskud sker på baggrund af pointmodellen, som ansøgningerne vurderes ud fra. Der indgår seks kriterier i pointmodellen. 

Ansøgningsfristen er 31. oktober, og du kan læse meget mere hos Energistyrelsen, der administrerer ordningen.