header-img
  • Udgivet 22.2.2018

REEL handling på Lolland

REn Energi Lolland (REEL) har haft travlt med at tiltrække projektmidler til Lolland Kommune - og du kan være med.

Partnerskabet REn Energi Lolland (REEL), som har til huse på Videncenter Råhavegård, har sikret sig plads både i et regionalt projekt, der fokuserer på omstilling af energisystemet, samt et EU-projekt der udvikler fremtidens energi- og ressourcesystemer. En tredje ansøgning om et demonstrationsprojekt på transportområdet er allerede sendt.

Lolland Kommune har investeret en million i partnerskabet, og allerede nu er den indsats gearet, så vi får lokale aktiviteter for op mod fem millioner her på Lolland. Projektmidlerne betyder dels, at vi begynder at kunne sætte handling bag kommunens grønne visioner, dels betyder projektsamarbejderne, at vi får viden, inspiration og hjælp udefra. 

Fremtidens energisystem bliver udviklet på Lolland

Over de næste tre år skal de to energiselskaber REFA og SEAS-NVE, bl.a. i samarbejde med DTU udvikle løsninger der f.eks. kan lagre energi eller flytte energiforbrug tidsmæssigt. Løsningerne skal prøves af i private boliger og virksomheder lokalt på Lolland allerede fra starten af 2019 – og du kan være med.

Bygninger søges

Ligger dit hus eller din virksomhed udenfor områder hvor det er muligt at tilslutte sig fjernvarmen, så kan du måske være med. REEL søger private boligejere og virksomheder, såvel som offentlige bygninger der har lyst til at prøve løsningerne af i praksis. Det kan være nye teknologier såvel som nye måder at styre energiforbruget, så der bliver bedre balance i energisystemet som helhed. Det er et krav, at der ikke er fjernvarme i dit område, og så er det en fordel hvis din nuværende varmekilde er af ældre dato, og du derfor skal ud og investere i en ny.

Du kan læse mere på www.reel-lolland.dk Er du nysgerrig på at vide mere og måske lade dit hjem eller virksomhed være en del af udviklingen af fremtidens intelligente energisystem, så kan du registrere dig på hjemmesiden.

Fakta

REn Energi Lolland (REEL) er et partnerskab mellem Lolland Kommune, Københavns Kommune, HOFOR (hovedstadsområdets forsyningsselskab) og Gate 21. Partnerskabet blev etableret i 2017.