header-img
  • Udgivet 19.6.2018

Lolland Kommune passer på pengene

Udgifterne til administration er de næstlaveste på landsplan.

Helt præcis bruger Lolland Kommune 25 procent mindre, end man skulle forvente – det er det 2. laveste tal blandt alle landets kommuner. Det konkluderer Økonomi- og Indenrigsministeriets såkaldte Benchmarkingenhed.

At kommunens udgifter til administration hører til de allerlaveste på landsplan er nu ikke nogen nyhed. Det nåede det Nationale Forskningscenter for Analyse og Velfærd (VIVE) også frem til i 2016. Her var konklusionen, at de velstillede kommuner bruger mest på administration, og at Lolland Kommune brugte mindst. Men nu bekræftes det også af Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Borgmester Holger Schou Rasmussen siger i den forbindelse, at tallene viser, at Lolland Kommune passer på borgernes penge, men at tallene også viser, at økonomien igennem flere år har været under pres, og at det har ramt alle, både borgere og organisation.

Hele analysen fra ministeriet kan ses her, og en mere overskuelig oversigt over de enkelte kommuners samlede administrationsudgifter ses her. Sidste kolonne viser ”benchmarkingindikator”, hvor tallet 100 svarer til, at kommunen har samme administrationsudgifter, som man kunne forvente på baggrund af kommunens rammevilkår. Lolland Kommune lander her på 75, kun overgået af Holbæk Kommune på 72.

Der kan også læses mere i pressemeddelelsen, som kommunen udsendte i anledning af ministeriets analyse, og som ses her.