header-img
  • Udgivet 22.2.2018

Ingen olie- og gasjagt på Lolland

Dagens gode nyhed er, at planerne om olie- og gasjagt på Lolland-Falster nu endelig er droppet.

Det er resultatet efter, at regeringen onsdag besluttede, at man ikke vil give tilladelse til boring efter olie og gas på land og i indre danske farvande.

Regeringen har lyttet til den lokale modstand, siger energi-, forsynings og klimaminister Lars Christian Lilleholt. Det er et skulderklap til de mange i Lolland og Guldborgsund kommuner, der kom op af stolene, efter det sidste år blev klart, at et hollandsk firma havde søgt om tilladelse til boring på Lolland-Falster. 

Lolland Kommune er førende indenfor grøn energi, og vores undergrund er i forvejen noget af verdens bedste landbrugsjord. Det er styrkepositioner, som vi - ligesom sundhed og grundvand - ikke skal risikere at sætte over styr. Derfor er det vigtigt og glædeligt, at man har lyttet til de lokale protester og nu har skrinlagt planerne. For få år siden var det et slutdepot for radioaktivt affald, som var på tegnebrættet i Lolland Kommune. Her sejrede fornuften sidst, ikke mindst pga. de folkelige protester - det gjorde den også denne gang.