header-img

Børnebiffen - forår 2017

Et kvalitetstilbud til daginstitutioner i Lolland Kommune

Tilmeld dig nederst på siden

Mandag 6. marts Kl. 9.30 i Nakskov Teatersal - Fra 3 år

Storvask - fodboldstrømper 
Instruktør: Kassandra Wellendorf

Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene Storvask skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Vaskemaskinens rum forvandler sig til f.eks. et ishav, en garnjungle, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

DFI distribution. Danmark 2010. 5 min.

Pipungerne - turen til åen 
Instruktør: Tone Tarding

Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6-åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser. Sille og Saxe tager til åen. Saxe vil fiske, men det er ikke let, for frøerne synger og gøgeungerne plasker. Da han endelig fanger en fisk, bliver de enige om at sætte den ud igen.

DFI distribution. Danmark 2009. 5 min.

Safari Europa - rådyr
Instruktør: Adam Schmedes

Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham. Hen på foråret kommer der rålam, og så passer det med, at der igen er saftigt korn på marken, som man kan spise og springe rundt i.

DFI distribution. Danmark 2010. 6 min.

Download læreplansark til filmen her

Mægtige maskiner - gravemaskine
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

"Mægtige maskiner – på hjul og larvefødder" er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Gravemaskinen – eller gravkoen – har ikke hjul, men larvefødder. Foran har den en stor skovl, som den graver jord op med. Gravemaskinen arbejder sammen med sin makker, dumperen, som kan køre jorden væk.

DFI distribution. Danmark 2009. 6 min.

Hund & Fisk
Instruktør: Jannik Hastrup

Hund & Fisk er historien om den umulige kærlighed mellem en fisk og en hund. Og om hvordan skuffet kærlighed kan afløses af ny, livsbekræftende kærlighed.

DFI distribution. Danmark 2001. 15 min.

Onsdag 5. april Kl. 10.00 i Kulturværket i Maribo - Fra 5 år

Safari Europa - hugorm 
Instruktør: Adam Schmedes

Hugormen har ry for at være aggressiv. I virkeligheden er den sky og bange for mennesker. Hvis den møder os på badestranden, stikker den hellere af. Men når den er sulten, bruger den al sin gift, og selvom byttet i første omgang får lov at løbe væk, får hugormen alligevel noget at spise til sidst.

DFI distribution. Danmark 2010. 6 min.

Download læreplansark til filmen her

Den nye sommerfugl 
Instruktør: Evalds Lacis, Maris Brinkmanis

En lille sommerfuglefamilie beslutter at tage på picnic i skoven. Uheldigvis dækker de op til frokost på den vej, som en ældre sommerfuglefanger går på for at finde sit bytte. Han fanger sommerfugleforældrene og tager dem med hjem til sin samling. Nu udfordres
børnene på deres mod og deres fantasi. Hvordan kan de befri forældrene?

DFI distribution. Letland 2008. 10 min.

Mægtige maskiner - asfaltmaskinen 
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

"Mægtige maskiner – på hjul og larvefødder" er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Asfaltmaskinen lægger ny, varm asfalt på vejene sammen med sin makker, vejtromlen, der tromler asfalten helt flad, så bilerne kan køre på den.

DFI distribution. Danmark 2009. 6 min.

Helmut Olsens mave - 7 miljøfilm for små børn
Instruktør: Liller Møller

En dejlig sang illustrerer med flotte, levende tegninger syv små vidunderlige historier om Helmuth Olsen og hans bidrag til og betydning for det økologiske forløb. En tegnefilmserie for de yngste om de små, nære ting i det store kredsløb.

DFI distribution. Danmark 1994. 18 min.

Onsdag 17. maj Kl. 9.30 i Søllested Bio - Fra 3 år

Dyrevennerne - En Fugledag
Instruktør: Eva Lindström

I 'En Fugledag' følger vi to fugleungers eventyrlige dag, fra solopgang til solnedgang. Vi møder den viljestærke fuglestoresøster og den godmodige og frygtsomme lillebror. Dagen byder på ukendte overraskelser, fremmede insekter og nye venner.

DFI distribution. Sverige 2013. 12 min.

Download læreplansark til filmen her

Rita og Krokodille - Fisketuren
Instruktør: Siri Melchior

Rita og Krokodille skal ud og fiske. Rita belærer Krokodille om, hvordan man fisker. Men ved søen er det Krokodille, der fanger alle fisk, selv om han har det gamle fiskenet. Rita bytter med ham, men det hjælper ikke. Men Rita SKAL fange en fisk. Ikke engang regnen kan få hende til at give op. Til sidst fanger hun en stor fisk. Så bliver det fisk til middag! Ritas store fisk, og alle Krokodilles fisk.

DFI distribution. Danmark 2013. 5 min.

Hvem bløder?
Instruktør: Jessica Laurén

Alle dyrene bygger sammen, men de kommer til skade på skift: Den gule kat saver sig selv i benet og må have plaster på, Kanin banker Fugl over næbet, og alle bliver sure på Kanin. Pludselig får Kanin ondt over det hele og må hjælpes.

DFI distribution. Sverige 2010. 4 min.

Prik og Plet med tryk på
Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad

Prik og Plet skal lave mad. Der skal skrælles masser af kartofler. Men intet ligner sig selv. Prik er ikke prikket. Plet er ikke plettet. Mens de laver kartoffeltryk på en avis, finder de en måde at ordne det hele igen.

DFI distribution. Sverige 2011. 7 min.

Storvask – Pjaltetøj
Instruktør: Kassandra Wellendorf

Animationsfilmene ”Storvask” tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude. Vaskemaskinens rum forvandler sig til et ishav, en garnjungle, en pjaltetøjsverden, en legeplads eller et farligt undervandsunivers.

DFI distribution. Danmark 2010. 4 min.

Mægtige Maskiner – Giraflift
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

Girafliften kan i sin kurv løfte en mand højt op i luften, så han kan arbejde på meget høje huse.

DFI distribution. Danmark 2009. 6 min.

Onsdag 17. maj Kl. 11.15 i Søllested Bio - Fra 5 år

Mig og min familie - Villads
Instruktør: Anja Hauberg

Villads har to mødre, mor og Rikke. Men selv om de begge to er mødre, er de langt fra ens. Flere fra klassen bliver ved at spørge Villads, hvor hans far så er, og det synes Villads er irriterende. Men det er nu ikke, fordi han ønsker sig at have en far. For hvis han skulle have det, ville han skulle vælge én af sine mødre fra, og det vil han overhovedet ikke. Heller ikke selvom de ikke aner, hvem der er hvem i Star Wars.

DFI distribution. Danmark 2012. 15 min.

Prik og Plet på priknik
Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad

En picnic i det grønne kan være både afslappende og god. Prik og Plet er begge nysgerrige på insekterne omkring dem. Men idyllen forvandler sig til en kamp for overlevelse, når både myg og hvepse også er blevet nysgerrige på Prik og Plet.

DFI distribution. Sverige 2011. 7 min.

Dyrevennerne – Min ven Lauge
Instruktør: Eva Lindström

Vi møder uglen Lauge, der forlader den mørke skov og flytter ind til byen. Det kan dog være svært at vende sig til storbymylderet, når man bare er en skovugle.

DFI distribution. Sverige 2013. 12 min.

Rita og Krokodille – Camping
Instruktør: Siri Melchior

Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud med lommelygten, for at skræmme dem væk. Nu kommer der endnu flere skygger! Rita vover sig ud for at redde sin ven. Det var bare grene og Krokodille, der kastede skygger! Rita og Krokodille laver skyggeteater i teltet med lyset fra lommelygten.

DFI distribution. Danmark 2013. 5 min.

Download læreplansark til filmen her

Onsdag 2. august Kl. 10.00 i Toldboden i Nakskov - Fra 3 år

Krig og kager
Instruktion: Jannik Hastrup

Kong Løve beslutter sig for at opsøge de tykke mennesker for at overtale dem til at dele deres mad med dyrene. Men det er menneskenes konge ikke meget for. De beskylder kong Løve for at ville stjæle deres mad. Da kong Løve flygter hjem, forfølges han af den tykke konges soldater. Men de er så tykke, at de ikke er meget værd som soldater. Deres tanks og biler fræser den tørre jord op. Og bedre bliver det ikke, da det pludselig begynder at regne.

DFI distribution. Danmark 2005. 10 min.

 

Birdland - Dream a Little Dream of Me
Instruktion: Jannik Hastrup

Instruktion: Jannik Hastrup

Tegnefilm-arketyperne og ærkefjenderne, katten og fuglen, kaster sig hæmningsløst oplagt ud i en drømmende duet, hvor Ella Fitzgerald lægger sin uovertrufne stemmepragt til den fede og (måske) farlige kat, mens Louis Armstrongs vidunderlige skærveknuserstemme pryder fuglens næb i denne susende, swingende genistreg.

DFI distribution. Danmark 1995. 4 min.

 

Med tog i Indien
Instruktion: Catherine Løfberg Kunze, Jacob Wellendorf 

Chloe på tre år er sammen med sin lillesøster Thea på togrejse i Indien. Det er varmt, og alle passagererne sover. Chloe prøver at vække dem med sin fløjte, men først da toget stopper ved en station, kommer der rigtig liv i folk.


DFI distribution. Danmark 2005. 11 min.

SCHHHH!
Instruktion: Peter Hausner, Snobar Azedien

Det er en tidlig morgen. Mor og far er trætte, men Louis og hans bedste ven, Dynen, er helt friske. Så de går på opdagelse. Og selv en almindelig lejlighed kan sagtens rumme fantastiske verdener. Louis og Dynen starter med en flyvetur ud over det store, vilde ocean. De kører i bil, de fægter, de kører i rutsjebane på en fantasi-savanne, og under stor ståhej dækker de også morgenbord. Men så går det galt!

DFI distribution. Danmark 2006. 10 min.

Onsdag 2. august Kl. 11.00 i Toldboden i Nakskov - Fra 5 år

Mægtige maskiner - betonkanon 
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

"Mægtige maskiner – på hjul og larvefødder" er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Betonkanonen får sammen med betonslisken og pumpen blød beton lige derhen, hvor den skal være. Når betonen kommer ud på jorden, bliver den hård som sten, så man kan gå på den.

DFI distribution. Danmark 2009. 6 min.
 

Ernst og fodbolden 
Instruktør: Alice de Champfleury

Det er morgen, og postbuddet bringer en pakke til Ernst. En splinterny fodbold. Mor tager Ernst med ned for at spille fodbold. I gården er der en flok drenge, som også spiller bold. Drengene vil gerne spille med Ernst og hans nye fodbold, men drengene løber for stærkt – Ernst kan ikke følge med.

DFI distribution. Danmark 2000. 7 min.
 

Safari Europa - netedderkop
Instruktør: Adam Schmedes

Som en tryllekunstner trækker hvepseedderkoppen en tynd, stærk tråd ud af sin bagkrop og spinder den til et stort spindelvæv. Det tager hele natten. Hun fanger både en græshoppe og en guldsmed, men så har hun også mad nok til at kunne lægge mange æg. Men først må hun bygge en rede, og det skal gøres efter alle kunstens regler.

DFI distribution. Danmark 2010. 6 min.

Sallies historier - derfor prutter man
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas

Sallies historier er en række forrygende filmfortællinger for de mindste børn og deres voksne. Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi.

DFI distribution. Danmark 1998. 7 min.
 

Tyrekalven Ferdinand
Instruktør: Adam Schmedes

Allerede morgenen efter fødslen bliver tyrekalven Ferdinand skilt fra sin mor, fordi den mælk hun giver, skal sælges og ikke drikkes af ham selv. Sammen med en anden tyrekalv, Baldur, får han en stedmor, og den lille familie tilbringer sommeren hos landmandens datter. Da de kommer hjem igen, sendes stedmoren til slagteren. Filmen giver et godt billede af, hvad det vil sige at være et bondegårdsdyr.

DFI distribution. Danmark 2008. 14 min.

Tilmelding og praktiske oplysninger

Planlæg at komme til biografen ca. 15 minutter før forestillingen starter.
I biografen skal børn og pædagoger naturligvis sidde sammen.
Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at nyde medbragt slik, popcorn, chips eller sodavand til forestillingerne i biograferne.
Biograferne er stillet til rådighed i tillid til at dette overholdes.

I Kulturværket i Maribo samt i Nakskov Teatersal er der dog mulighed for, at spise medbragte madpakker i foyeren efter forestillingen og i Søllested Bio og Kulturhus er det muligt at spise madpakker på gulvet mellem stolene og lærredet.

Adresser på biograferne:

Kulturværket i Maribo
Banegårdspladsen 1
4930 Maribo

Søllested Bio og Kulturhus
Højrebygade 62
4920 Søllested

Nakskov Teatersal
Søvej 8
4900 Nakskov

Børnebiffen er et kulturtilbud fra Lolland Kommune, som bliver udbudt via Kulturtjenesten og der kan derfor søges om - og muligvis tildeles - gratis transport til og fra Børnebiffen.

Vil gerne tilmelde os: 
Antal deltagere 
Tilmeldingen bliver sendt til Susan Møller Pedersen i Kultur, Fritid og Borgerservice. Tilmeldingen foregår efter "først til mølle"-princippet.
Institutionens navn: 
Kontaktperson 
E-mail: 
Telefonnummer 

Børnebiffen er arrangeret af Kultur, Fritid og Borgerservice, Lolland Kommune i samarbejde med

Filmklubben Lolland, Søllested Bio og Kulturhus samt Det Danske Filminstitut

 

Sidst opdateret 14-06-2017