header-img

Børnebiffen - efterår 2017

Et kvalitetstilbud til daginstitutioner i Lolland Kommune

Tilmeld dig nederst på siden

Onsdag 25. oktober Kl. 10.00 i Kulturværket i Maribo - Fra 3 år

Fløjteløs 
Instruktør: Siri Melchior 

Den lille fugl Fløjteløs flyver forgæves rundt og prøver at fløjte, men han er så håbløs til det, at hans omgivelser opgiver at undervise ham. Fløjteløs hugger en politimands fløjte. Så kan han være med i byens musik! Men Fløjteløs laver nu ikke andet end støj og ballade, og alle beder ham om at tie stille! Så bliver han fornærmet. Han skal vise dem, én gang for alle…

DFI distribution. Danmark 2009. 5 min. 

Vilde og Ville kanin 
Instruktør: Ylva-Li Gustafsson, Lennart Gustafsson

Ville lever i et kaninbur på en gård. En dag får Ville en chance for at slippe væk. I skoven møder han Vilde, der er en vild kanin. Vilde lader Ville bo hos sig og sammen samler de bær og svampe. Ville får hjemve og Vilde vil hjælpe ham hjem. Men Vilde kommer til skade og nu er det Villes tur til at hjælpe sin nye ven.

DFI distribution. Sverige 2006. 28 min. 

Pipungerne - mus på stribe
Instruktør: Tone Tarding

Serie i fire afsnit om de knapt flyvemodne fugleunger Sille og Saxe. Filmene tager udgangspunkt i de 3-6-åriges egne hverdagslege, og der bliver givet tid til både detaljer og gentagelser. »Mus på stribe«: Saxe kan lide at tælle. Så da Sille og Saxe skal kigge efter Viggamusens unger, mener Saxe, at det er ingen sag, de tæller dem bare. Desværre er der ingen af musene, som vil stå stille, og pludselig er de væk alle sammen.

Download læringsark til filmen her

DFI distribution. Danmark 2008. 5 min.


Torsdag 16. november Kl. 10.00 i Teatersalen i Nakskov - Fra 5 år

Tigre og tatoveringer
Instruktør: Karla Bengtson

Den lille forældreløse pige Maj bor hos sin onkel Sonny, der er tatovør. Selvom de har det utroligt godt sammen, er de begge enige om, at Maj hellere bør bo hos en rigtig familie med en sød mor, en klog far og en skæg storebror - ligesom de familier, der altid er i fjernsynet. En dag kommer Maj til at tatovere en barsk fyr fra den lokale motorcykelklub med alfer, nisser og prinsesser på ryggen. Af frygt for mandens vrede må Maj og Sonny flygte ud af byen. På rejsen møder de bl.a. en meget usædvanlig cirkusfamilie, der bor sammen med en stor tiger. Maj overvejer, om hun overhovedet behøver en rigtig familie, når hun har sin rare onkel Sonny.

Download læringsark til filmen her

DFI distribution. Danmark 2010. 43 min.

 

Bennys badekar
Instruktør: Flemming Quist Møller

Benny bor i et kedeligt højhus, hvor der ikke er særlig meget at lave for børn. Hans mor og hendes veninde snakker og snakker, mens de drikker kaffe og spiser flødeskumskager. Benny går en tur og fanger en haletudse, som han tager med op i badeværelset. Haletudsen viser sig at være en prins, og den tager nu Benny med sig ned i badekarret, som forvandles til et stort hav, hvor de møder alle mulige mærkelige væsener. Benny kommer op igen og inviterer sine legekammerater hjem, så de sammen kan opleve noget af det, han selv oplevede med haletudsen på havets bund.

DFI distribution. Danmark 1971. 45 min. 


Tirsdag 16. januar Kl. 9.30 i Søllested Bio - Fra 3 år

Prik og Plet kigger på stjerner
Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad

Himlen er fuld af glitrende stjerner. Nogle er store, andre er bittesmå. Prik og Plet studerer stjernerne på nærmere hold gennem en kikkert. Efter et meteornedslag møder de et væsen, som måske har set stjernerne meget tæt på

DFI distribution. Sverige 2011. 7 min. Dansk tale.

 

Mops & Ollie
Instruktør: Christian Vig Kuntz

De to rumvæsener Mops & Ollie bor på en planet langt ude i rummet. Ovenover planeten er et stort motorvejsnet, hvorfra der jævnligt falder lidt skrald ned, som Mops & Ollie enten kan spise eller lege med. Men de bliver uvenner over skraldet, og rigtigt kede af det, før det går op for dem, at det de har brug for, er hinanden, ikke skraldet.

Download læringsark til filmen her

DFI distribution. Danmark 2012. 8 min. Uden dialog.

Mægtige Maskiner – Stribemaler
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen

Stribemaleren maler striber på vejene med hvid maling, så bilerne ved, hvor de skal køre. Nogle striber er meget lange, andre er korte og stiplede.

DFI distribution. Danmark 2009. 6 min. Dansk tale.

Rita og Krokodille - Skovturen
Instruktør: Siri Melchior

Vennerne skal ud og samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille om at blive på stien, så han ikke farer vild. Men da hun ser et helt tæppe af glitrende kastanjer, glemmer hun alt, hvad hun har sagt. I jagten på de flotte kastanjer glemmer hun alt om stien og farer vild. Krokodille hjælper hende med at finde tilbage.

DFI distribution. Danmark 2013. 5 min. Dansk tale. 

Astons gaver
Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad

Hvor er det sjovt at pakke gaver op! Den lille hund Aston kan næsten ikke vente til sin fødselsdag og på alle de dejlige gaver. Han er så spændt, at han ikke kan lade være med at pakke alle tingene ind, han møder på sin vej.

DFI distribution. Sverige 2013. 9 min. Dansk tale.

Lili børster tænder
Instruktør: Siri Melchior

Lili børster tænder. Det kan hun nemlig sagtens selv. Hun lukker sig inde på badeværelset med Vovvov, og så går hun ellers i krig. Der skal tandpasta på, der skal børstes grundigt og der skal skylles efter. Alt det har hun helt styr på. Men det er meget sjovere at børste tænder på Vovvov.

DFI distribution. Danmark 2015. 3 min. Dansk tale.


Tirsdag 16. januar Kl. 11.15 i Søllested Bio - Fra 5 år

Dyrevennerne – Jeg stikker af
Instruktør: Eva Lindström

Her møder vi et får, der keder sig noget så grusomt, og som derfor løber væk fra sin flok. Da hun opdager, at det ikke lader til, at nogen fra flokken har lagt mærke til, hun er væk, gør hun dem opmærksom på det ved at sende dem et kort, hvor hun fortæller, at hun er taget væk.

DFI distribution. Sverige 2013. 12 min. Dansk tale.

Sallies historier – Drengen der spiste sin havregrød
Instruktør: Peter Hausner, Søren Tomas

Kim Fupz Aakesons underfundige satire i tegnefilmens form er fuld af grotesk charme og antiautoritær livsfilosofi. Torbens forældre insisterer på, at han spiser sin havregrød hver morgen for at blive stor og stærk. Torben hader havregrød. Men tænk, en morgen er han pludselig blevet stor og stærk, og nu er det ham, der bestemmer!

DFI distribution. Danmark 1998. 7 min.

De små vilde: Efterår
Instruktør: Laila Hodell

Når efteråret nærmer sig og kulden kommer, rykker musene ind i vores huse, men det er ikke altid lige populært - især ikke blandt de voksne. Det er ikke let at være mus, og både ræven og uglen er ude efter dem.

DFI distribution. Danmark 2013. 13 min. Dansk tale.

Prik og Plet søen kalder
Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad

Prik og Plet leger pirater. De bygger en flåde med dødningeflag og begiver sig ud på havet. Men for megen sol får dem til at til at starte en farlig fægteduel. De bliver både skoldede og får sig en ufrivillig svømmetur. Så er det alligvel bedre med en sandwich i sofaen.

Download læringsark til filmen her

DFI distribution. Sverige 2011. 7 min. Dansk tale.

Rita og Krokodille – snevejr
Instruktør: Siri Melchior

Det har sneet. Rita og Krokodille skal ud og kælke. På bakken møder de Boris, som udfordrer dem til at kælke om kap. Men bakken er meget stejl og Rita tør ikke helt køre. Hun giver Krokodille skylden. Han bliver sur og lægger sig ned i sneen. Når Rita prøver at undskylde, vender Krokodille sig så tvært om, at de pludselig begge to glider ned af bakken på Krokodilles mave! Rita er hunderæd! Men det er også sjovt. Vennerne vinder! Sammen.

DFI distribution. Danmark 2013. 5 min. Dansk tale. 


Tilmelding og praktiske oplysninger

Planlæg at komme til biografen ca. 15 minutter før forestillingen starter.
I biografen skal børn og pædagoger naturligvis sidde sammen.
Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at nyde medbragt slik, popcorn, chips eller sodavand til forestillingerne i biograferne.
Biograferne er stillet til rådighed i tillid til at dette overholdes.

I Kulturværket i Maribo samt i Nakskov Teatersal er der dog mulighed for, at spise medbragte madpakker i foyeren efter forestillingen og i Søllested Bio og Kulturhus er det muligt at spise madpakker på gulvet mellem stolene og lærredet.

Adresser på biograferne:

Kulturværket i Maribo
Banegårdspladsen 1
4930 Maribo

Søllested Bio og Kulturhus
Højrebygade 62
4920 Søllested

Nakskov Teatersal
Søvej 8
4900 Nakskov

Børnebiffen er et kulturtilbud fra Lolland Kommune, som bliver udbudt via Kulturtjenesten og der kan derfor søges om - og muligvis tildeles - gratis transport til og fra Børnebiffen.

Vil gerne tilmelde os: 
Antal deltagere 
Tilmeldingen bliver sendt til Susan Møller Pedersen i Kultur, Fritid og Borgerservice. Tilmeldingen foregår efter "først til mølle"-princippet.
Institutionens navn: 
Kontaktperson 
E-mail: 
Telefonnummer 

Børnebiffen er arrangeret af Kultur, Fritid og Borgerservice, Lolland Kommune i samarbejde med

Filmklubben Lolland, Søllested Bio og Kulturhus samt Det Danske Filminstitut

 

Sidst opdateret 03-10-2017