header-img

Tandpleje 0-18 år

Alle børn fra 0-18 år, som bor i Lolland Kommune, kan gå gratis til tandlæge på  kommunens klinikken enten i  Nakskov eller Maribo. Barnet bliver automatisk indkaldt til den klinik, I bor tættest på. I kan dog frit vælge, hvilken klinik I ønsker at høre til. I bliver indkaldt til det første besøg, når jeres barn er cirka otte måneder.

Som udgangspunkt undersøger vi børnenes tænder med 1½ års interval. Men der er forskel på, hvor ofte børn har behov for at få undersøgt tænderne og der kan være perioder, hvor børn skal undersøges med kortere interval. Derfor skal børn ind imellem komme hyppigere end hvert 1½ år. Hvis I mener, jeres barn har behov for en ekstra undersøgelse, er I altid velkomne til at bestille en tid.

I Tandplejen Lolland har vi mange års erfaring med at behandle børn og unge. Vi tilpasser vores behandling efter det enkelte barns behov og modenhed. Vores viden opdateres løbende, så vi til hver en tid arbejder efter de nyeste anbefalinger og med de bedste materialer.

Vi samarbejder først og fremmest med jer som forældre, og vi ser helst, at en af jer går med barnet til tandlæge hver gang indtil barnet er 15 år. Vi samarbejder også med sundhedsplejersker, dagplejen, daginstitutioner, skoler mv.. Tandplejen Lolland kommer gerne ud og fortæller om tænder og tandsundhed i mødregrupper, hos dagplejere, i daginstitutioner, ligesom vi har undervisningsprogrammer til skolebørn.

Hvis I ikke ønsker at benytte den kommunale tandplejes tilbud om forebyggende og behandlende tandpleje til jeres barn/børn, gælder følgende:

Vælger I privatpraktiserende tandlæge til jeres barn/børn mellem 0 – 15 år, skal I selv betale 35 % af regningen hos den privatpraktiserende tandlæge, mens tandplejen betaler det resterende. Ved behov for tandregulering er der ligeledes en egenbetaling på 35%. Tandlægeskift kan kun foretages én gang årligt og omfatter hele tandplejetilbuddet.

I enkelte tilfælde kan I benytte anden kommunes klinik. Ring til tandplejen og få oplysning om, hvad der gælder for jeres barn.

Mailadresse til begge klinikker: Tandplejen@Lolland.dk

Sidst opdateret 07-11-2018