header-img

Et sundt frokostmåltid

Forældrene bestemmer hvorvidt deres daginstitution skal benytte kommunens tilbud om et sundt frokostmåltid. På alle institutioner resulterede afstemningen i et nej til kommunens tilbud ved afstemning i 2016.

Beslutninger i Lolland Kommune

Der er i lovgivningen en række områder, hvor kommunen skal tage stilling til serviceniveauet. Her ser du de væsentligste beslutninger i Lolland Kommune:

  • Lolland Kommune har besluttet, at institutioner der benytter skov eller natur som grundlag ikke skal være omfattet af frokostordningen.
  • Lolland Kommune har besluttet, at forældrenes stillingtagen til fravalg af frokostmåltidet ikke differentieres på aldersgrupper.
  • Lolland Kommune har besluttet, at frokostmåltidet ikke indgår som en del af dagtilbudsydelsen.

Den aktuelle ordning i Lolland Kommune (2017 - 2018)

I juni 2016 blev der afholdt en afstemning, hvor forældrene skulle tage stilling til, at deres daginstitution skal benytte kommunens tilbud om Et sundt frokostmåltid i 2017 og 2018. På alle institutioner resulterede afstemningen i et nej til kommunens tilbud.

I juni 2018 blev der igen afholdt afstemning, og her var der ikke flertal for at fravælge kommunes tilbud om et sundt frokostmåltid i fire daginstitutioner. Dannelunde børnehave, Idrætsbørnehaven Gaia i Nakskov, Vandloppen i Rødby og Møllebakken i Østofte indfører derfor et sundt frokostmåltid fra 1. januar 2019. 

Retningslinjer

Der er vedtaget følgende retningslinjer:

Retningslinjer for forældrenes fravalg af Et sundt frokostmåltid 
Retningslinjer for forældrearrangerede frokostordninger

Regelgrundlaget

Pr. 1. januar 2011 trådte reglerne om Et sundt frokostmåltid i dagtilbudsloven i kraft. Læs om reglerne i dagtilbudslovens kapitel 2, §§ 16a, 16b og 17.

Sidst opdateret 11-10-2018