header-img

Frivillige på plejecentre og åbne centre

Har du lyst til at bruge en del af din tid som frivillig?

Som frivillig har du en uvurderlig rolle. Du får mulighed for at gøre en positiv forskel i andres liv og selv få gode oplevelser og erfaringer, du kan bruge i andre sammenhænge. Det frivillige arbejde skaber netværk og fællesskab, forebygger ensomhed og isolation samt skaber livsglæde hos vores ældre borgere.

Som frivillig på vores plejecentre og åbne centre, udfører du aktiviteter, der tager udgangspunkt i dine egne ressourcer og interesser.

Eksempler på aktiviteter på frivillig basis:

• Besøgs- og gåtursven
• Hundebesøgsven (www.besøgshunde.dk)
• Chauffør på busture ud af huset
• Tovholder for kreative grupper
• Caféfrivillig
• Frivillig i IT-cafe
• Cykelpiloter
• Erindringsdans
• Gudstjeneste

Læs mere om at være frivillig i vores folder ”Velkommen som frivillig”.  

Har du fået lyst til at blive frivillig, eller har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. 

Som frivillig i Lolland Kommunes plejecentre og åbne aktivitetscentre har du mulighed for at gøre en forskel for vores borgere. Samtidig har du som frivillig mulighed for at opbygge sociale relationer og dyrke dine egne fritidsinteresser. 

Aktiviteterne på plejecentrene er f.eks. håndarbejde, ture ud af huset, sang og dans, cykelture, banko, fællesspisning, hygge m.m. Klik på det enkelte plejecenter for at se de aktuelle aktiviteter. 

De åbne centre er et tilbud til alle selvhjulpne borgere over 60 år i Lolland Kommune. Hér findes der mange forskelligartede aktiviteter dagligt, og hér har du som frivillig mulighed for at prøve kræfter med mange sjove aktiviteter. Er du over 60 år, har du også selv mulighed for at deltage i nogle af aktiviteterne som borger.

Aktiviteterne på de åbne centre er f.eks. kreativt værksted, bagning, gymnastik, sang, kortspil, banko, ture ud af huset, foredrag m.m. Klik på det enkelte åbne center for at se de aktuelle aktiviteter. 

Har du fået lyst til at blive frivillig, kan du tage kontakt til en frivillighedskoordinator. Har du nogle kompetencer eller idéer, som du ikke finder i aktivitskalenderne, men alligevel ønsker at være frivillig, er du meget velkommen til at kontakte os med dine ønsker.


 

I sensommeren 2014 blev Rickshawcyklen introduceret i Lolland Kommune. Rickshawcyklen findes på alle plejecentrene og de åbne aktivitets- og træningscentre, så borgerne på centrene samt i dagtilbuddene kan komme på tur.

Vi har allerede en del aktive frivillige cykelpiloter, men vi har brug for flere, der har lyst til at sidde bag styret og dele oplevelserne med vores ældre borgere.

Rickshawcyklen er el-drevet, og er du en erfaren cykelbruger, skal der ikke meget øvelse til, før du er i gang.

Du kan læse mere om at være frivillig cykelpilot i Lolland Kommune hér eller læse om projektet ”Cykling uden alder hér”   

Er du blevet nysgerrig på at blive frivillig? Eller har du brug for at finde en frivillighedskoordinator kan du finde kontaktoplysninger på alle frivillighedskoordinatorene på plejecentre og åbne centre hér

Modtager du dagpenge eller efterløn, er der som frivillig regler for, hvad du må.

Er du tilknyttet en institution eller forening, der samarbejder med plejecentret (en støtteforening eller lign.), kan du arbejde et antal timer, som ikke vil blive trukket i dine dagpenge/efterløn.

hvis du derimod laver frivilligt arbejde i en offentlig institution (f.eks. et plejecenter) uden tilknytning til en forening, vil du blive trukket i dagpenge eller efterløn time for time.

De gældende regler kan du finde på frivillighed.dk eller ved at kontakte din a-kasse/fagforening. (Bemærk der er kommet nye regler august 2017).

Husk at få et skriftligt svar som dokumentation, inden du påbegynder dit frivillige arbejde.

Alle vores plejecentre og åbne aktivitetscentre samarbejder med forskellige foreninger. Kontakt frivillighedskoordinatoren for at høre, hvilke foreninger vi samarbejder med.

Læs mere om at være frivillig hér.

Sidst opdateret 19-09-2017