header-img

Frivillige på plejecentre og åbne centre

Har du lyst til at bruge en del af din tid som frivillig?

Som frivillig har du en uvurderlig rolle. Du får mulighed for at gøre en positiv forskel i andres liv og selv få gode oplevelser og erfaringer, du kan bruge i andre sammenhænge. Det frivillige arbejde skaber netværk og fællesskab, forebygger ensomhed og isolation samt skaber livsglæde hos vores ældre borgere.

Som frivillig på vores plejecentre og åbne centre, udfører du aktiviteter, der tager udgangspunkt i dine egne ressourcer og interesser.

Eksempler på aktiviteter på frivillig basis:

• Besøgs- og gåtursven
• Hundebesøgsven (www.besøgshunde.dk)
• Chauffør på busture ud af huset
• Tovholder for kreative grupper
• Caféfrivillig
• Frivillig i IT-cafe
• Cykelpiloter
• Erindringsdans
• Gudstjeneste

Læs mere om at være frivillig i vores pjece ”Frivillig i plejeboliger og åbne aktivitets- og træningscentre”

Har du fået lyst til at blive frivillig, eller har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Som frivillig i Lolland Kommunes plejecentre og åbne aktivitetscentre har du mulighed for at gøre en forskel for vores borgere. Samtidig har du som frivillig mulighed for at opbygge sociale relationer og dyrke dine egne fritidsinteresser.

Aktiviteterne på plejecentrene er f.eks. håndarbejde, ture ud af huset, sang og dans, cykelture, banko, fællesspisning, hygge m.m.

Klik på det enkelte plejecenter for at se de aktuelle aktiviteter.

De åbne centre er et tilbud til alle selvhjulpne borgere over 60 år i Lolland Kommune. Hér findes der mange forskelligartede aktiviteter dagligt, og hér har du som frivillig mulighed for at prøve kræfter med mange sjove aktiviteter. Er du over 60 år, har du også selv mulighed for at deltage i nogle af aktiviteterne som borger.

Aktiviteterne på de åbne centre er f.eks. kreativt værksted, bagning, gymnastik, sang, kortspil, banko, ture ud af huset, foredrag m.m.

Klik på det enkelte åbne center for at se de aktuelle aktiviteter.

Har du fået lyst til at blive frivillig, kan du tage kontakt til en frivillighedskoordinator - se kontaktoplysninger hér. Har du nogle kompetencer eller idéer, som du ikke finder i aktivitetskalenderne, men alligevel ønsker at være frivillig, er du meget velkommen til at kontakte os med dine ønsker.


 

Efter smilet er mad måske den korteste vej imellem to mennesker. Udgangspunktet er fælles middage og aktiviteter med fokus på ”det gode måltid”.

Vil du hjælpe os med at hjælpe de ældre – OG ER DU TIL MAD & MENNESKER?

Så er tjansen som frivillig i projektet ”SeniorNET – når mad & mennesker mødes” – måske lige noget for dig. Vi har brug for flere forskellige typer frivillige. Projektet er et samarbejde mellem Lolland Kommune, Guldborgsund Kommune, Dansk Folkehjælp, CELF, Madskolen i Sakskøbing og Fælleskøkkenet.  Læs mere i pjecerne;

Når mad & mennesker mødes - Frivillige til Seniornet
Når mad & mennesker mødes - Frivillige til Hjemmekokke
Når mad & mennesker mødes - Kort om SeniorNET

Hvis SeniorNET - mad & mennesker lyder som noget for dig, eller hvis du bare gerne vil høre mere, skal du kontakte Dansk Folkehjælp på 70 220 230 – spørg efter Anne-Margrethe Larsen. Læs også mere på mad-og-mennesker.dk eller besøg vores Facebookside: "Når mad og mennesker mødes"

I sensommeren 2014 blev Rickshawcyklen introduceret i Lolland Kommune. Rickshawcyklen findes på alle plejecentrene og de åbne aktivitets- og træningscentre, så borgerne på centrene samt i dagtilbuddene kan komme på tur.

Vi har allerede en del aktive frivillige cykelpiloter, men vi har brug for flere, der har lyst til at sidde bag styret og dele oplevelserne med vores ældre borgere.

Rickshawcyklen er el-drevet, og er du en erfaren cykelbruger, skal der ikke meget øvelse til, før du er i gang.

Du kan læse mere om at være frivillig cykelpilot i Lolland Kommune hér eller læse om projektet ”Cykling uden alder hér”

Erindringsdans er en meget populær aktivitet på såvel plejecentrene som de åbne centre i Lolland Kommune. Det er et koncept, der blev udviklet i 2008 af demenskonsulent Susanne Rishøj.

Erindringsdans er primært målrettet mennesker med moderat til svær demens sygdom, men er en aktivitet for alle og er endvidere meget velegnet i forhold til at inddrage pårørende og frivillige.

Vi mødes og danser 8 gange og slutter af med et stort afdansningsbal. Har du fået lyst til at være med, eller er du blot interesseret i at høre mere, så kontakt en af vores frivillighedskoordinatorer.

Er du blevet nysgerrig på at blive frivillig? Eller har du brug for at finde en frivillighedskoordinator?

Find kontaktoplysninger på alle frivillighedskoordinatorer på plejecentre og åbne centre (åbner i nyt vindue)

Modtager du dagpenge eller efterløn, er der som frivillig regler for, hvad du må.

Er du tilknyttet en institution eller forening, der samarbejder med plejecentret (en støtteforening eller lign.), kan du arbejde et antal timer, som ikke vil blive trukket i dine dagpenge/efterløn.

Hvis du derimod laver frivilligt arbejde i en offentlig institution (f.eks. et plejecenter) uden tilknytning til en forening, vil du blive trukket i dagpenge eller efterløn time for time.

De gældende regler kan du finde på frivillighed.dk eller ved at kontakte din a-kasse/fagforening. (Bemærk der er kommet nye regler august 2017).

Husk at få et skriftligt svar som dokumentation, inden du påbegynder dit frivillige arbejde.

Alle vores plejecentre og åbne aktivitetscentre samarbejder med forskellige foreninger. Kontakt frivillighedskoordinatoren for at høre, hvilke foreninger vi samarbejder med.

Læs mere om at være frivillig i pjecen ”Frivillig i plejeboliger og åbne aktivitets- og træningscentre”.

Sidst opdateret 20-12-2018